Ktoré európske ostrovy sa najviac ponášajú na Karibik?

Ktoré európske ostrovy sa najviac ponášajú na Karibik?

Karibik je pre mnohých vysnívanou dovolenkou destináciou. Rovnako však pre mnohých ostane aj nesplneným snom. Ak snívate o Karibiku, ale zároveň z akéhokoľvek dôvodu uprednostňujete dovolenku v Európe, prezradíme vám, ktoré európske ostrovy najviac pripomínajú práve Karibik.

Grécke ostrovy spomenieme hneď dvakrát

Čo by to bol za rebríček európskych ostrovov, keby v ňom nebol aspoň jeden z mnohých gréckych? A tu ich budeme mať rovno dva! Začneme Krétou, ktorá je najväčším gréckym ostrovom a aj jedným z najkrajších. Nájdete tu množstvo jedinečných pláží s jemným pieskom a tyrkysovým morom, ktoré sú ako stvorené pre dokonalý oddych a relax.

A čo takto skúsiť dovolenku na Cypre? Najskôr (áno, na Cyprus sa v tomto článku ešte vrátime) sa zamerajme na jeho južnú časť. Modré more a jemný piesok spolu s príjemnou klímou sa postarajú o dokonalú letnú dovolenku. Ak obľubujete skôr aktívnejšie trávenie dovolenky, zaujme vás nádherná príroda, či veľké množstvo historických pamiatok.

Sľubovali sme ďalší grécky ostrov a práve sme sa k nemu dostali. Atmosféru Karibiku vám spomedzi všetkých gréckych ostrovov bude najviac pripomínať Zakynthos a to vďaka svojim nádherným plážam, ale aj množstvom prírodných krás.

Cyprus druhýkrát a viete vôbec, ktorý ostrov je prezývaný Karibik Stredomoria?

Taktiež sme vám sľubovali, že sa vrátime ešte na Cyprus a na to je správna chvíľa práve teraz. Na severe Cypru nájdete taktiež krásne piesočnaté pláže a čisté, priam azúrové more. Potrebujete ešte niečo? Iba ak ubytovanie v luxusnom hoteli, o ktoré tu nie je núdza.

Na prvom mieste nemôže byť iný ostrov ako ten, ktorý je prezývaný Karibik Stredomoria. Ide o taliansku Sardíniu. Vhodnosť tejto prezývky zistíte akonáhle sa vyberiete na dovolenku na Sardíniu. Pláže, príroda, mestá, dedinky, história a v neposlednom rade gastronómia, to všetko je tu jednoducho úžasné a hodné poznávania.