Jedinečný zážitok vo vojenskej helikoptére

Jedinečný zážitok vo vojenskej helikoptére

Na pôde bývalého vojenského cvičiska v anglickom Lincolnshire čaká na odvážlivcov dobrodružné ubytovanie priamo vo vojenskej helikoptére. O nezabudnuteľný zážitok sa postará mimoriadne autentický interiér.

Turisti, ktorí sa rozhodnú zavítať do anglickej dedinky Friskney majú možnosť zažiť chvíle v unikátnej vojenskej helikoptére, ktorá vo svojom interiéri ukrýva skromné, ale zato dobrodružné ubytovanie. Exteriér helikoptéry je doplnený o tematické armádne farby a svojou polohou na niekdajšom vojenskom cvičisku vytvára dokonalé ubytovacie podmienky pre armádnych nadšencov a dobrodruhov, ktorí nepohrdnú novými zážitkami. Priestor, v ktorom sa helikoptéra nachádza sa vyznačuje vysoko bezpečnostným oplotením, ktoré zároveň ohraničuje aj vojenskú strážnu vežu.  

Skromné, ale výnimočné

Vnútorné priestory vojenskej helikoptéry pôsobia pomerne stiesnene a, samozrejme, nedokážu sa priestorovo ani vybavením vyrovnať štandardným hotelom. Pri tomto ubytovaní je tak potrebné rátať so skromnejšími podmienkami aj vzhľadom na to, že kokpit so všetkými riadiacimi panelmi ostáva v nezmenenom stave, a tak skutočné využitie helikoptéry je o niečo menšie než jej celková vnútorná plocha. Kapacita ubytovaných hostí je obmedzená na dve dospelé osoby, o ktorých maximálne možné pohodlie sa postará dvojlôžková rozkladacia pohovka, televízia, DVD prehrávač, konferenčný stolík, rýchlovarná kanvica a nechýba ani praktická mini chladnička a Wifi sieť. Kompletne vybavené sociálne zariadenie sa nachádza v ohraničenom areáli a dopĺňa výnimočný zážitok z pravého glampingu. Rovnako sa hostia dostanú aj ku klasickej kuchyni, ktorá je vybavená sporákom, kuchynskou linkou, drezom a kuchynským riadom a náradím. Najnižšia dostupnosť voľných termínov je neprekvapivo v letnom období, avšak pre chladnejšie mesiace je helikoptéra vybavená moderným podlahovým kúrením. Pokiaľ sa však chystáte ubytovať v zimnom období, vo vašej batožine by nemali chýbať spacie vaky a teplé oblečenie predovšetkým na chladné noci. 

https://unsplash.com/photos/xYrTdhysQY0

Súkromná záhrada

 

Súčasťou rezervácie ubytovania vo vojenskej helikoptére je aj súkromný vonkajší priestor, ktorý disponuje modernou krytou terasou so záhradnou pohovkou, piknikovým sedením, grilom, kozubom a solárnym osvetlením. Prírodné materiály záhradného nábytku významne vynikajú na umelo zatrávnenej ploche a hosťom ponúkajú naturálny zážitok aj z prostého grilovania. Popri súkromne využívanom exteriéri na ubytovaných hostí čakajú aj spoločné priestory v herni a s ostatnými hosťami ubytovanými v rovnakej oblasti budete zdieľať aj práčku, sušičku či žehliacu dosku. Minimálna dĺžka pobytu nie je stanovená, pričom najčastejšou voľbou hostí sú dve noci. Dve noci v autentickej vojenskej helikoptére by vás uprostred hlavnej letnej sezóny vyšli približne 150€ rovnako pre jednu i dve osoby.  

 
https://unsplash.com/photos/S5BXfJl9hIk

Atrakcie za rohom

Anglické grófstvo Lincolnshire prekypuje rôznymi turistickými atrakciami a udalosťami, ktoré do tejto oblasti lákajú každoročne davy návštevníkov. Okrem tých najznámejších miest ako The Lincolnshire Wildlife Park, múzeum letectva The Lincolnshire Aviation Centre či pivovar Batemans Brewery s ikonickou vežovitou stavbou si ubytovaní hostia môžu vychutnať anglický vidiek priamo v dedinke Friskney. Vysokou návštevnosťou sa môže pýšiť miestna krčma a elegantná čajovňa, ktoré v sebe spájajú tradičné nápojové chute Anglicka.


https://www.pexels.com/sk-sk/photo/trava-travnik-anglicko-kriky-12763810/

Zuzana Bánska