Detské hračky dokážu posilniť sociálne schopnosti

Detské hračky dokážu posilniť sociálne schopnosti

Hračky majú už od prvého kontaktu veľký vplyv na vývoj dieťaťa. Prinášajú zábavu a smerujú ich k zodpovednosti a rozvíjajú tvorivosť. Pre veľa rodičov je však výber správnej hračky ťažkou úlohou, ktorú nedokážu zvládnuť bez pomoci. Trh je bohatý a v ponuke nájdete aj veľa zbytočných a nekvalitných hračiek, ktoré môžu mať práve naopak negatívny vplyv.
Emociálne puto s hračkou má pre deti pozitívny vplyv:
- Hry s bábikou dokážu posilniť detskú empatiu, pričom sa deti naučia vyjadrovať aj svoje pocity.
- Bábiky nemusíte odopierať ani chlapcom, keďže im umožňujú naplno vyjadriť postoj k nejakej životnej situácii.
- Veľa detí vníma bábiku ako svojho kamaráta, čím sa posilňujú aj ich sociálne schopnosti.
Originálne bábiky
Ak chcete podporiť najmä emociálny vývoj dieťaťa, tak môžete vyskúšať handmade bábiky, ktoré sú skutočne bezpečnou formou zábavy pre všetky deti. Dieťa bude spoločne s bábikou vyrastať a učiť sa nové veci, ktoré budú mať prínos pre jeho budúcnosť. Vo všeobecnosti bábika zohráva úlohu dieťaťa, ktoré si vyžaduje starostlivosť a lásku. Počas hry s bábikou sa deti učia základné sociálne zručnosti, čo môžete považovať za pozitívny prínos pre ich rozvoj.
Zútulnenie miesta na hranie
Detský priestor na hranie môžete rozšíriť detskými kresielkami, ktoré ponúkajú tiež ďalší priestor na spanie. Moderné kresielka sú útulné a určené predovšetkým na relaxáciu. Tento vkusný kus nábytku si deti rýchlo zamilujú a stane sa súčasťou ich izbičky.
Hračky dokážu zabaviť, ale aj naučiť a byť prínosom pri detskom vývoji. S ich výberom musíte byť opatrní, pretože rovnaká hračka nemusí byť vhodná pre deti v predškolskom veku a niekoľko mesačné bábätko. Pri výbere hračiek dajte deťom slobodu, nech si nájdu sami k niečomu cestu, pričom budete môcť pozorovať ich vývoj a budovanie nových záujmov.