Čo musí spĺňať kvalitné outdoor oblečenie?

Čo musí spĺňať kvalitné outdoor oblečenie?

Pri outdoorových aktivitách je mimoriadne dôležité funkčné oblečenie. Ako ho správne používať a vybrať?

Počuli ste už o výraze outdoor, no nie je vám úplne jasné, o čo ide? Vedzte, že zahŕňa všetky aktivity, ktoré sú realizované v externých priestoroch. Dnes sa v spoločnosti tento termín všeobecne chápe ako pobyt v prírode a trávenie času v nej. Aby ste si ho užili naplno a bezpečne, dbajte na výber vhodného oblečenia.

Outdoor odevy pracujú najmä s teplom

Základom je vrstvové oblečenie, resp. cibuľový systém. Ide o tri základné vrstvy funkčného alebo technického textilu. Tie vám zaistia funkčnosť a skvelé pohodlie pri akomkoľvek outdoorovom športe či aktivite. Pri nich je dôležité si uvedomiť, akú veľkú úlohu zohráva teplo a prečo o oň prichádzame.

Práve funkčné outdoorové oblečenie je odolné voči vlhnutiu a prúdeniu vzduchu (vetruvzdorná vrstva) a zaizoluje časti tela, kde je sálanie tepla najviac efektívne. Pri prvej vrstve tohto odevu sa bavíme o funkčnom prádle. Druhú, teda izolačnú a schopnú pracovať s potom, môžete vyriešiť svetrami alebo mikinami a tretiu vrstvu tvoria najčastejšie nohavice či bundy.

Oblečenie, ktoré testujú profesionáli

Kvalitné outdoor oblečenie vám ponúka aj obchod Sportrysy. Na svoje si prídu napríklad fanúšikovia horolezectva, nordic walking, turistiky aj campingu. K dispozícii sú dámske, pánske, detské aj unisex prevedenia rôznych značiek a vo viacerých farebných prevedeniach. Kamenné predajne sa nachádzajú v Poprade, zaujímavou voľbou výberu športových a outdoor odevov či iného vybavenia môže byť aj e-shop.

Využite rady skúsených športovcov a vyhnite sa tak pri nákupe či informovaní sa naučeným frázam výrobcov. Tovar e-shopu Sportrysy je testovaný aktívnymi profesionálmi, čím sme schopní vám poskytnúť praktické tipy a rady z prvej ruky. Naše služby ale nákupom nekončia. Pre zákazníkov máme pripravený aj komplexný servis či požičovňu.