Chcete ušetriť? Urobte si pedikúru doma

Chcete ušetriť? Urobte si pedikúru doma

Nezaberie vám viac ako niekoľko minút. Ak pedikúru doprajete svojim nohám pravidelne, vyhnete sa vzniku kurích ôk, suchej a popraskanej pokožke a ďalším problémom.

  • Skôr ako sa do toho pustíte, doprajte nohám kúpeľ

Robiť pedikúru nasucho nie je dobrý nápad. Vždy ju vykonajte po sprche alebo kúpeli, keď je pokožka zmäknutá. Ak máte čas a chuť, môžete dopriať kúpeľ iba nohám. Vyhnite sa používaniu príliš horúcej vody, ktorá pokožku zbytočne vysuší. Ideálna teplota je okolo 37 stupňov Celzia. Stačí 10 minút a pokožka bude pripravená na ošetrenie. Použiť môžete napríklad aj bylinky alebo obľúbený esenciálny olej. Z byliniek sú skvelé napríklad levanduľa či nechtík lekársky.

  • Bez pílingu to nepôjde

Píling zbaví pokožku odumretých kožných buniek. Môžete ho vykonať niekoľkými spôsobmi. Pohodlné dámy rady využijú služby pemzy. Odstrániť treba suchú kožu z piet, chodidiel i brušiek prstov. Aktuálne sú k dispozícii aj špeciálne elektrické strojčeky. Na začiatku síce musíte niekoľko eur investovať, ale budú vám slúžiť dlhý čas. Ich výhoda je v tom, že ich ľahko použijete aj nasucho. Tie dámy, ktoré rady dotiahnu veci do dokonalosti, použijú ešte špeciálny jemný píling z obchodu alebo si ho jednoducho pripravia doma. Na tento účel dobre poslúži káva, trstinový cukor alebo morská soľ. Následne je potrebné nohy dôkladne opláchnuť vodou a osušiť.

  • Svoju pozornosť venujte aj nechtom a nechtovej koži

Ak máte na nechtoch zvyšky laku, zbavte sa ho. Používajte odlakovače bez acetónu, ktoré sú k nechtom šetrnejšie. Skôr ako sa pustíte do samotnej úpravy nechtov, pozatláčajte nechtovú kožu. Ak je zatláčanie bolestivé, najprv na kožu okolo nechtov naneste mastný krém alebo olej. Po zatláčaní treba pokožku tiež hydratovať. Použiť môžete špeciálne prostriedky z drogérie, ktoré ju vyživia. Vhodné sú však aj panenské oleje. Potom podľa potreby skráťte nechty a to buď klieštikmi, nožničkami alebo pilníkom. Ak používate pilník, vyhnite sa kovovému. Siahnite radšej po sklenenom alebo ešte lepšie papierovom. Nezabúdajte, že nechty na nohách sa vždy zastrihávajú (zarovnávajú) dorovna.

  • To najlepšie nakoniec

Nohy nás nosia celý život, preto si aspoň raz do týždňa zaslúžia dôkladnú hydratáciu. Pred spaním na ne naneste hrubú vrstvu krému a obujte si bavlnené ponožky. Ráno budú vyzerať krásne a mladistvo. Ak si však nechty lakujete, skôr ako im doprajete krém, nalakujte ich. Používajte kvalitné laky na nechty, ktoré nechty ochránia i vyživia. Farby voľte podľa preferencií alebo módy.

-w-