Ako zamaskovať prebdenú noc?

Ako zamaskovať prebdenú noc?

Z času na čas sa stane, že v noci nemôžeme spať, hoci sme veľmi unavené. Potom sa zobudíme s kruhmi pod očami,  zvädnutou pokožkou a hlavne nie príliš dobrou náladou. Ako prebdenú noc zamaskovať?
Žiadna z nás netúži po zvedavých otázkach okolia, ktoré sa týkajú nášho unaveného výzoru. Ako zakryť následky nedostatku spánku?

1. Dajte si dlhšiu sprchu

Ak ste ráno unavená a dolámaná, doprajte si aspoň 10-minútovú sprchu. Ak neholdujete studenej či striedavej sprche, pokojne sa osprchujte vo vlažnej vode. Aj tá vás príjemne povzbudí.

2. S kruhmi pod očami si poradí chlad

Hneď po prebudení dajte do chladničky čajové vrecúška. Ideálny je zelený čaj, ktorý obsahuje kofeín so stimulačnými účinkami. Najprv si tvár umyte studenou vodou, jemne osušte a na niekoľko minút priložte na očné okolie čajové vrecúška. Ak nemáte narýchlo k dispozícii vrecká z čaju, do chladničky vložte lyžičky a použite tie.

3. Nakopne vás aj šálka kvalitnej kávy

Skôr ako siahnete po povzbudzujúcej káve, doplňte do tela tekutiny. Výborná je čistá voda alebo minerálka. Telo výborne hydratujú. Potom môže prísť na rad kvalitná káva, ktorá vás nakopne.

4. Zvoľte si vhodné oblečenie

Po prebdenej noci sa vyhnite čiernej alebo šedej, zvýraznia to, čo chcete zakryť. Ak nemáte náladu na živé farby odevu, použite aspoň doplnky vo veselých farbách, teda šatky, kabelky či náušnice.

5. Vyberte si správny korektor

Skôr ako nanesiete na tvár mejkap, použite v predstihu kvalitný hydratačný krém. Nanášajte ho pomaly a krúživými pohybmi, pleť sa skvelo prekrví. Potom nedostatky pleti zakryte korektorom. Ak máte na tvári začervenané miesta alebo vyrážky, siahnite po korektore so zeleným nádychom. S kruhmi pod očami si poradí korektor so žltým a oranžovým tónom. Skúste ho naniesť pod oko v tvare trojuholníka. Na tieto nedokonalosti sa hodí tuhý korektor. Naopak, tekutý je vhodný na okolie očí, pretože očné okolie zjednotí. Na vrásky zasa voľte rozjasňujúce korektory.

6. Líčenie s mierou

Myslíte si, že výrazným mejkapom zakryjete všetko? Omyl. Ak ste v noci dobre nespali, prehnaná vrstva líčidiel to nezachráni. Práve naopak. Myslite na to, že menej je v tomto prípade viac. V každom prípade zvýraznite riasenkou mihalnice, líčkam dodá farbu lícenka a pery rozžiari jemný rúž alebo lesk na pery.

-w-