Chcete, aby vám nechty vydržali dlho? Skúste toto!

Chcete, aby vám nechty vydržali dlho? Skúste toto!

Nedá sa poprieť, že úprava nechtov môže byť relaxačným zážitkom ako vo wellnesse, vďaka ktorému sa budete cítiť dokonale rozmaznávaná. Ale keď zistíte, že váš lak sa začal olupovať v priebehu niekoľkých dní alebo dokonca hodín po tom, čo ste si urobili manikúru alebo opustili nechtový salón, je to prinajmenšom frustrujúce. Ak ste niekedy mali túto skúsenosť (a úprimne, kto nie?), pravdepodobne sa pýtate, ako dosiahnuť, aby vám lak na nechtoch vydržal dlhšie.

Máme dobré správy: existuje niekoľko krokov, ktoré môžete podniknúť, aby ste získali dlhotrvajúce nechty svojich snov! Odborníci tvrdia, že existuje niekoľko dôvodov v závislosti od typu laku, ktorý používate – napríklad či ide o bežný lak alebo gélový lak.

Pri bežnom laku sa môže odlupovať, pretože bola nanesená príliš hrubá vrstvu, čo môže spôsobiť, že sa po úplnom zaschnutí poškodí. Gélová manikúra sa na druhej strane môže zničiť, ak necht človeka o niečo narazí alebo pokiaľ aplikácia nebola vykonaná správne. Preto je potrebné investovať do kvalitnej UV lampy, ktorá zaručí výborný výsledok za každých okolností.

Postupujte podľa týchto tipov schválených odborníkmi a skončíte s úžasnou manikúrou, ktorá vydrží.

Krok 1: Nechty správne ostrihajte a opilníkujte

Je dôležité ostrihať a opilníkovať nechty, aby ste sa uistili, že okraje nie sú zubaté alebo nerovné. Udržiavanie krátkych nechtov môže byť účinné aj pri dlhšej výdrži laku. Čím dlhšie sú vaše nechty, tým sú náchylnejšie na lámanie počas vašich každodenných činností, najmä ak ste niekto, kto robí veľa domácich prác, ako je pranie alebo umývanie riadu.

Krok 2: Očistite nechty a odstráňte mastnotu

Okrem leštenia a pilovania nechtov je dôležité vyčistiť nechtovú kožtičku a dôkladne vyčistiť nechtové lôžko. To pomáha zaistiť, aby na nechtoch nezostali žiadne zvyšky oleja. Ak sa na nechtovej platničke objavia mastnoty alebo kožtička, bude to narúšať priľnavosť a váš lak sa na nechtoch tiež neprilepí. Najlepší spôsob prípravy je jemne zatlačiť nechtovú kožtičku a potom si nechty očistiť vysokokvalitným izopropylalkoholom.

Krok 3: Pred nanesením laku nechty dôkladne osušte

Po všetkých prípravných prácach si umyte ruky mydlom a vodou a dôkladne ich osušte predtým, ako začnete lakovať. Naše nechty sa vo vode zmenšujú a rozširujú. Lak na nechty sa s nechtami nenaťahuje, takže keď sa vaše nechty stiahnu po zaschnutí s lakom na nechty navrchu, môžete vidieť praskanie.

Krok 4: Použite trojkrokový systém

Mnoho lakov na nechty sa dodáva v súprave troch produktov – základný, farebný a vrchný lak. Ak ste si vybrali takúto súpravu, je dôležité použiť celý systém na dosiahnutie požadovaných výsledkov. Základný náter pomáha predchádzať žltnutiu a podporuje priľnavosť a vrchný lak pomáha uzatvárať a chrániť vašu farbu.

Keď skombinujete všetky tieto kroky, je to recept na úspech a skutočne dlhotrvajúcu manikúru. Preskakovanie krokov môže skrátiť životnosť vašej manikúry. Pokiaľ nemáte veľa času, skráťte tento proces a použite gél laky CLARESA, ktoré spájajú všetky dôležité vlastnosti klasického laku v niekoľkých jednoduchých rýchloschnúcich vrstvách.

Extra tip: Noste rukavice pri vykonávaní domácich prác

Aj keď je to trochu úprava životného štýlu, noste rukavice pri vykonávaní domácich prác, ako je umývanie riadu alebo záhradkárčenie. Veľmi to môže ovplyvniť trvácnosť vašej manikúry.

Extra tip 2: Vyhnite sa namáčaniu nechtov v horúcej vode

Horúci kúpeľ môže byť lákavý, najmä počas chladných zimných mesiacov, ale dávajte pozor, aby vaše nechty neležali príliš dlho pod bublinkami. Keď boli vaše nechty ponorené vo veľmi horúcej vode na dlhú dobu, môže to umožniť presakovanie vlhkosti pod lak, čo spôsobí, že sa začne odlupovať.