Bazén na letnej záhrade neprináša len samé výhody

Bazén na letnej záhrade neprináša len samé výhody

Tí, ktorí majú okolo domu väčší pozemok, záhradu alebo si zveľaďujú chatky, vždy pred letnou sezónou zvažujú kúpu bazéna. Ak už takého krásavca na záhrade máte, určite ste riešili aj nejeden problém s údržbou či s menšími opravami. Akú radosť, ale aj starosť vám dokáže vniesť bazén do záhrady?

So stúpajúcimi teplotami počas leta si mnohí povedia, že niet čo riešiť. Bazén je skvelým doplnkom na osvieženie, relax, ale aj zábavu. Neraz sa stáva dominantným, priam lukratívnym miestom letných osláv, nočných párty a pod. Prináša luxusný akcent, ale aby skutočne zažiaril, vyžaduje si pravidelnú údržbu.

Aby sme sa držali pri zemi, vychádzame z cenovo dostupnejších variantov, akými sú nadzemné plastové či nafukovacie modely. Taktiež ponúkajú úžasný komfort v modernom štýlovom dizajne. Okrem toho sa vám ani veľmi nezvýšia výdavky na priestorové či povrchové úpravy pred umiestnením.

Montáž takýchto bazénov jednoducho zvládne každý domáci kutil. Predpokladáme, že si poradíte aj s výberom a zmontovaním schodíkov či nastavením filtrácie. Najčastejšie sa táto základná výbava nakupuje v rámci setu a aj s poučením od predajcu. Ak nie, budete sa toho musieť naučiť oveľa viac.

Údržba, pri ktorej sa zapotíte? 

Čistá voda v bazéne je výsledkom používania kvalitných chemických prostriedkov, vždy však dodržiavajte odporúčané dávkovanie. Ak s tým nemáte veľké skúsenosti, zo začiatku budete pravdepodobne „prisypávať“ viac, ako je potrebné. Tým si koledujete o zdravotné problémy a možno aj o znehodnotenie jemných častí bazéna.

Ďalším krokom je meranie hodnoty ph a tvrdosti vody. Pri prvom bode máte bohaté možnosti vďaka testerom papierovým, tabletovým, kvapalným a mnohým ďalším. O tvrdosti musíte vo vašej domácnosti vedieť sami, respektíve od dodávateľa vody. Ideálna je stredne tvrdá voda v bazéne a ph od 7,1 do 7,4. Tieto hodnoty kontrolujte aspoň raz v týždni. Taktiež nezabúdajte z bazénu odstraňovať väčšie nečistoty. Na to vám poslúži sito alebo vysávač do bazéna. Aj tieto pomôcky treba pravidelne čistiť a kontrolovať ich stav.     

Tatiana