Bambucké maslo si poradí s vráskami, striami a vyživí aj vlasy

Bambucké maslo si poradí s vráskami, striami a vyživí aj vlasy

Bambucké maslo sa ľahko vstrebáva. Je plné výživných látok, ktoré prospievajú pokožke i vlasom.

Bambucké maslo obsahuje prospešné mastné kyseliny (kyselina stearová, olejová, linolová, palmitová), vitamíny (A, E), fenolové zlúčeniny a mnoho ďalších látok, ktoré z neho robia doslova poklad v kozmetike. Má skvelé antioxidačné vlastnosti, teda pokožku i vlasy chráni a zabraňuje predčasnému starnutiu.

Je ochrancom pokožky pred poveternostnými vplyvmi
V zime je pleť vystavená náhlym zmenám prostredia. Veľa času trávime vo vykúrených miestnostiach a vonku, naopak, vládne zima a chlad. Tieto zmeny pokožke neprospievajú, a preto je náchylná na vysúšanie. Zabrániť tomu môžete tak, že pleti pravidelne doprajete výživnú bombu v podobe bambuckého masla.

Spomaľuje starnutie
Každá z nás chce byť dlho krásna a mladá. Okrem zdravého životného štýlu je však potrebné sa o pleť i vlasy dôkladne starať. Bambucké maslo je známe svojimi anti-aging vlastnosťami, ktoré ocenia dámy v každom veku. Je bohaté na antioxidanty, ktoré pleť chránia a vyživujú.

Stop kožným problémom
Trápi vás suchá pokožka, ekzémy, strie, popraskané pery či tmavé škvrny? Skúste každý večer na očistenú pleť aplikovať bambucké maslo. Ľahko sa vstrebáva a obsiahnuté živiny sú pre pokožku na nezaplatenie.

Pomôže vám zbaviť sa lupín
Svrbenie hlavy spojené s lupinami je nepríjemným problémom. Existuje veľa návodov, ako sa lupín rýchlo zbaviť. Bambucké maslo je čisto prírodné a má protizápalové vlastnosti. Vitamíny A a E sa podieľajú na obnovení podráždenej pokožky.

Využívajte ho ako masku na vlasy
Krásne a zdravé vlasy sú nielen záležitosťou genetiky, ale aj vhodnej starostlivosti. Nevyhnutnosťou v tomto smere je vlasový kondicionér a používanie vhodnej masky na vlasy. Ak máte svoje obľúbené, vôbec sa ich nemusíte vzdávať. Stačí, ak raz do týždňa doprajete vlasom masku z bambuckého masla. Je vhodná pre všetky typy vlasov a extra pre vlasy, ktoré sú poškodené a lámu sa.

Pomáha zmierniť svrbenie pri štípancoch od hmyzu
Ak sa neviete zbaviť svrbenia, ktoré vám spôsobil dotieravý hmyz, jednoducho na postihnuté miesto naneste bambucké maslo.

Využijete ho aj pri domácom farbení vlasov
Ak patríte k ženám, ktoré si farbia vlasy doma, potom viete, že nie vždy je ľahké odstrániť zafarbenie pokožky okolo vlasov. Ako tomu zabrániť? Jednoducho naneste na pokožku pred farbením bambucké maslo a vyhnete sa farebným škvrnám na čele či záhlaví.

Vhodné je aj pri bolesti svalov
Bambucké maslo je vhodné aj na masáž unavených svalov. Prináša úľavu aj pri bolesti kĺbov.

Pomôže vybieliť zuby
Smiech je nákazlivý, a preto sa snažte smiať alebo aspoň usmievať čo najčastejšie. Samozrejme, k úsmevu patria biele zuby. Ako sa k nim dopracovať? Jednoducho skúste na ne pravidelne aplikovať bambucké maslo.

Hodí sa aj do kúpeľa
Ak pridáte niekoľko lyžíc bambuckého masla do kúpeľa, prospeje to, samozrejme, pokožke. Tento kúpeľ však pôsobí relaxačne na celé telo.

Ako si správne vybrať?
Na trhu sa môžete stretnúť nielen so surovým, ale aj s rafinovaným bambuckým maslom. Zásadne si vyberajte nerafinované, pretože je v ňom zastúpených najviac prospešných látok.

-m-