Ananás ocení nielen vaša línia, ale aj pleť!

Ananás ocení nielen vaša línia, ale aj pleť!

Ananás obsahuje mnoho vitamínov, minerálov, vlákniny a ďalších látok. Má nezameniteľnú arómu a hlavne skvelo chutí. Viacerí ho konzumujú v čase redukčného režimu, pretože dodáva pocit sýtosti a mnoho živín. To však nie je všetko! Ananás je tiež užitočný pre ženskú pleť. Krásnu a mladistvú pokožku si môžete udržať aj pravidelným používaním ananásu v domácej kozmetike. Ako na to?

Účinky ananásu
Ananás je pokladom pre pokožku, pretože obsahuje (okrem iného) aj enzým bromelín, ktorý napráva škody napáchané voľnými radikálmi. Týmto spôsobom pomáha redukovať vznik vrások. Okrem toho sladké a šťavnaté ovocie pleť hydratuje a znižuje výskyt stareckých škvŕn. Pleť je po použití jemná a dokonale hydratovaná. Pravidelné používanie zabraňuje vzniku podráždenia, čiernych bodiek (komedónov) a zmierňuje akné.

Ananás nepatrí medzi bežne používané suroviny v domácej kozmetike. A to je škoda! Kvôli obsahu živín a svojim pozitívnym účinkom si zaslúži, aby sa stal súčasťou nielen vášho jedálnička, ale aj doma používaných masiek a zábalov. Ľahko a jednoducho si môžete pripraviť aj tieto masky:

Ananásová maska proti vráskam
Na prípravu potrebujete 1 plátok dužiny ananásu, kúsok avokáda, 1 vaječný žĺtok, 3 polievkové lyžice smotany a niekoľko kvapiek argánového oleja. Všetky suroviny spolu v mixéri zmiešajte, naneste na očistenú pleť a nechajte pôsobiť 30 minút.

Vyživujúca maska z ananásu
Základné suroviny pre túto masku sú: 2 plátky dužiny ananásu, 1 polievková lyžica medu, 2 kvapky aloe vera oleja. Ananás rozmixujte, pridajte med a aloe vera. Po nanesení na pleť nechajte pôsobiť 30 minút.

Ananásová maska s kokosovým mliekom
2 plátky ananásu a 2 lyžice kokosového mlieka dokonale rozmixujte. Naneste na pleť a nechajte 20 minút pôsobiť.
Nemáte k dispozícii čerstvý ananás? Použite ananásový olej!
Prírodný ananásový olej je vhodnou náhradou čerstvého ananásu. Má významné regeneračné účinky. Podporuje krvný obeh, pleť čistí a hydratuje. Môžete ho používať tak, že niekoľko kvapiek pridáte vždy večer do nočného krému, premiešate a nanesiete na pleť.

Ananásový olej je vhodný aj do kúpeľa. Pôsobí relaxačne. Ocení ho pokožka na celom tele, pretože pôsobí proti starnutiu. Použitie je jednoduché. Stačí do kúpeľa pridať niekoľko kvapiek ananásového oleja. Mimochodom, olej získate v bio obchodoch a v špecializovaných predajniach.

-m-
Obrázok: freedigitalphotos.net, Suat Eman