Aloe vera si poradí (nielen) so striami i celulitídou

Aloe vera si poradí (nielen) so striami i celulitídou

Pozitív aloe vera je neúrekom. Siahnite po nej i v prípade, že sa dlhodobo trápite so striami, pomarančovou kožou či drobnými jazvami, ktoré vám zostali napríklad po akné.

Strie má takmer každá z nás. Koža je síce pružná, ale pri extrémnom natiahnutí dochádza k jej poškodeniu, a teda k vzniku strií. Deje sa tak v období tehotenstva alebo vtedy, keď človek rapídne schudne za rýchly čas. Najviac sa strie objavujú na brušku, bokoch, stehnách, ale aj na prsiach. Ako si s nimi poradiť? Jednou z možností je práve aloe vera.

Aloe vera a kožné problémy
Aloe vera pokožku do hĺbky vyživuje, hydratuje a obnovuje. Za tieto pozitívne účinky je zodpovedný kokteil výživných látok. V aloe sú zastúpené viaceré antioxidanty, ktoré naprávajú škody, ktoré spôsobili voľné radikály. Zastúpené sú vitamíny C, A, E, skupiny B, saponíny, lignín, viaceré minerály a stopové prvky a, samozrejme, aminokyseliny.

Aloe vera a strie
Ak chcete dosiahnuť pozitívne účinky, je nutné nanášať gél z tejto rastliny na postihnuté miesta dvakrát denne. Vyberajte si kvalitné produkty, ktoré obsahujú čistý výťažok z aloe vera. Niektoré z nich sú obohatené aj o ďalšie látky, ktoré napomáhajú rýchlejšiemu odstráneniu strií, ako napríklad o vitamín E.

Poradí si aj s celulitídou
V prípade, že vás trápi celulitída, postupujte rovnako. Ak je to možné, ešte pred nanesením gélu doprajte pomarančovej pokožke píling. Použiť môžete na to určené kozmetické preparáty, ale vhodná je aj káva či jemné ovsené vločky zmiešané s olivovým olejom.

Okrem strií a celulitídy si poradí aj s ďalšími problémami

  • prináša úľavu pokožke, ktorá je spálená od slnka
  • hodí sa aj ako hydratačná zložka pod mejkap, pretože zabraňuje vysúšaniu pleti
  • je bojovníčkou proti akné, nielenže urýchľuje hojenie, ale aj minimalizuje vznik jaziev
  • eliminuje vznik vrások a zabraňuje strate pružnosti pokožky
  • znižuje zápal a krvácanie ďasien
  • pomáha rýchlejšie hojiť rany, zápaly a popáleniny
  • využíva sa aj pri ekzémoch, psoriáze a ďalších nepríjemných kožných chorobách
  • používa sa nielen v starostlivosti o pleť, ale aj pery a vlasy
  • poradí si s lupinami
  • eliminuje vypadávanie vlasov

Nemáte skúsenosti z aloe vera? Vyskúšajte nasledovné tipy:

Maska proti striám z aloe vera
Na prípravu potrebujete aloe vera gél, olivový olej a obsah z jednej kapsule vitamínu E. Všetko spolu zamiešajte a nanášajte na strie.

Telový píling na suchú pokožku
Na hustú pastu zmiešajte aloe vera gél s trstinovým cukrom a citrónovou šťavou. Krúživými pohybmi naneste na pokožku celého tela. Po niekoľkých minútach opláchnite.
Aloe vera s citrónom na pehy a tmavé škvrny
Ak chcete zosvetliť pehy alebo eliminovať tmavé škvrny, zmiešajte gél z aloe vera s citrónovou šťavou.

-m-