Ako sa zbaviť lupín vo vlasoch?

Ako sa zbaviť lupín vo vlasoch?

Lupiny vo vlasoch pre nikoho z nás potešujúcou správou nie sú. Zvyknú sa objaviť kedykoľvek počas roka, a teda aj v jarnom období. Existuje viacero účinných spôsobov, ako sa ich jednoducho zbaviť s minimálnymi nákladmi. Ako na to?

Všestranný olivový olej
Olivový olej je výborným pomocníkom pri mnohých problémoch. Výnimkou nie sú ani lupiny. Vysušenej pokožke hlavy dodá potrebnú hydratáciu a chýbajúce živiny. Ako ho použiť? Večer pred spaním pomaly naneste olivový olej na pokožku hlavy, zabaľte do igelitu a uteráka. Nechajte pokojne pôsobiť celú noc. Nezabudnite vankúš niečím prikryť, aby ste sa vyhli nepekným škvrnám.

Chcete dať pokožke hlavy ešte viac? Skúste ricínový olej
Ricínový olej disponuje mnohými pozitívnymi účinkami. Pomáha bojovať proti plesniam, baktériám a infekciám. Obsahuje mnoho živín, ktoré pokožke hlavy i vlasom prospejú. Dôležité je ricínový olej mierne zahriať (pokojne ho môžete pol na pol zmiešať aj s olivovým olejom a pridať aj niekoľko kvapiek citrónovej šťavy). Príjemne teplý olej naneste na pokožku hlavy, zabaľte do nahriateho uteráka a nechajte pôsobiť 20 minút. Potom vlasy umyte a ošetrite bežným spôsobom.

Jablčný ocot
Jablčný ocot má naozaj široké uplatnenie. V súvislosti so starostlivosťou o vlasy sa najčastejšie odporúča ako prostriedok, ktorý dodá vlasom žiarivý lesk. Lenže jablčný ocot obsahuje aj látky, ktoré pomáhajú bojovať s lupinami. Použitie je jednoduché. Niekoľko čajových lyžičiek zmiešajte s vodou a touto zmesou opláchnite vlasy.

Aloe vera
Aloe vera je pokladom pre zdravie, ale pomáha aj pri riešení mnohých ťažkostí s pokožkou či vlasmi. Ideálne je kombinovať vnútorné a vonkajšie použitie. Na pokožku hlavy použite aloe vera vo forme gélu, ktorý treba nechať dostatočne dlho pôsobiť (aspoň 45 minút)

Čajovníkový olej
Čajovníkový olej je k dispozícii v koncentrovanej forme, preto stačí použiť niekoľko kvapiek, ktoré sa zmiešajú s vodou.

Náš tip: Maska proti lupinám
Na prípravu masky proti lupinám potrebujeme zhruba 100 gramov tvarohu, do ktorých pridáme 5 čajových lyžičiek čerstvej citrónovej šťavy. Dôkladne premiešame a touto maskou masírujeme pokožku hlavy. Maska je účinná vtedy, ak sa aplikuje aspoň dvakrát týždenne.

-m-