Ako sa starať o pleť po tridsiatke

Ako sa starať o pleť po tridsiatke

Po tridsiatke si ženská pleť zaslúži viac pozornosti ako predtým. Je vhodné starať sa o ňu poctivo doma a tiež pravidelne navštíviť kozmetický salón.

Hovorí sa, že vek je len číslo. Je to síce pravda, ale čo sa týka našej pleti, je lepšie starať sa o ňu primerane a s ohľadom na vek. Okolo tridsiatky vidieť prvé výraznejšie vrásky. Je do v dôsledku toho, že sa spomaľuje produkcia kolagénu a tiež sú znížené regeneračné procesy v bunkách. Preto sa mnohé ženy pasujú s vačkami pod očami a výnimkou nie sú ani zmeny vo farbe pokožky, teda pigmentové nerovnosti. Aj týmto ťažkostiam sa dá účinne predchádzať.

Ako by malo vyzerať dennodenné ošetrenie pleti?

Základom je dôsledné čistenie nielen večer pri odstraňovaní mejkapu, ale aj ráno. V kozmetickom kufríku by mal byť tiež kvalitný denný i nočný krém s hydratujúcim účinkom. Po  tridsiatke je nevyhnutnosťou očný krém, pretože práve v okolí očí sa začínajú črtať vrásky. Podľa typu pleti treba pokožke dopriať i píling. Môžete použiť domáce ingrediencie ako kávu, trstinový cukor či morskú soľ, alebo siahnuť po kupovaných produktoch. Minimálne raz týždenne je dobré pleti dopriať aj výživnú domácu masku.

BB krém či mejkap?

Aj po tridsiatke majú niektoré ženy pleť v takom stave, že drobné nedokonalosti stačí zakryť BB krémom. Pre väčšinu z nás to však neplatí. Po tridsiatke sú dobrou voľbou CC krémy, ktoré si poradia aj so začervenaním a pigmentovými škvrnami. Siahnuť možno aj po mejkape, ktorý sa volí hlavne podľa typu pleti.

Dávajte si pozor na slnko

Pri kúpe mejkapu, BB či CC krému venujte pozornosť tomu, či krém disponuje dostatočným stupňom ochrany pred slnečnými lúčmi. Na trhu nájdete aj také, ktoré majú veľmi vysoký stupeň ochrany pred UV žiarením (SPF 50).

Pite pravidelne a kvalitne

Naše telo obsahuje zhruba 70 percent vody. Voda hydratuje nielen zvnútra, ale aj zvonku. Voda sa podieľa i na vyplavovaní toxínov z tela. Tie môžu byť príčinou kožných problémov.

Raz do mesiaca sa zverte do rúk profesionála

Pravidelné čistenie pleti je nevyhnutnosť. Hoci pokožku čistíte doma dennodenne ráno i večer, je žiaduce, aby ste jej dopriali aj profesionálne ošetrenie ideálne raz mesačne.

Dopujte sa antioxidantami

Antioxidanty spomaľujú celkové starnutie organizmu a tiež chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Zamerajte sa teda hlavne na konzumáciu rôznorodej zeleniny a ovocia, ktoré obsahujú pestrú škálu týchto dôležitých látok.


-w-