Ako sa správne starať o chodidlá?

Ako sa správne starať o chodidlá?

Sú dennodenne vyťažené a predsa im nevenujeme toľko starostlivosti, koľko by si zaslúžili. Na chodidlách bola a vždy bude veľmi jemná pokožka a akonáhle zanedbáme starostlivosť o ne, vypomstí sa nám to. Ako sa teda správne starať o chodidlá?

Odstraňujte odumreté zvyšky kože

Cez letné mesiace, kedy nosíte najmä letné sandále, vaše nohy trpia. Koža tvrde a vás to po čase začne nepríjemne pobolievať. Najhoršou bolesťou je prasknutie päty. Odporúčame vám zakaždým si odstraňovať odumreté zvyšky kože. Skvele vám pomôže pemza, ktorú kúpite v každej drogérii. Ak sa vám ale na chodidlách objavia kožné výrastky, dávajte pozor. Nenatrhnite si ich, pretože v opačnom prípade by ste museli ísť okamžite do nemocnice.

Nezabúdajte na pravidelnú hydratáciu

Nielen cez leto, ale aj cez zimu potrebuje pokožka na chodidlách prísun výživných látok. Odporúčame vám zakaždým po kúpeli ľahnúť si, ponatierať si chodidlá a vyložiť nohy. Okrem pravidelne hydratácie vám odporúčame robiť masky a peelingy. Dokonalú úľavu poskytnú chodidlám práve kúpele. Odporúčame vám vyskúšať klasickú morskú soľ, olivový olej na zjemnenie pokožky, levanduľu na upokojenie a eukalyptus na osvieženie. Z krémov si vyberajte tie, ktoré obsahujú aloe vera a bambucké maslo.

Ak ale na nechtoch spozorujete prvé príznaky vzniku mykózy nechtov, okamžite zájdite ku kožnému lekárovi, alebo aspoň sa poinformujte v lekárni, aký prípravok by vám mohol pomôcť.

Vyberajte skôr kvalitné značky obuvi

Ak chcete zlepšiť stav vašich chodidiel, bude nevyhnutné, aby ste sa naučili čím skôr nakupovať kvalitnejšie značky topánok. Odporúčame vám kúpiť si radšej menej drahších kvalitných značkových topánok ako viac lacných, ktoré zbytočne deformujú vaše chodidlá. Najmä u detí je dôležité, aby im rodičia kupovali len kvalitnú obuv, ktoré dieťatku nedeformuje klenbu. Ak sa momentálne chystáte nakupovať dámske tenisky alebo inú obuv, orientujte sa skôr na značky. Uvidíte, investícia sa vám okamžite vráti.