Ako predĺžiť životnosť svojho mobilu, ale neohroziť seba?

Ako predĺžiť životnosť svojho mobilu, ale neohroziť seba?

Tou najhoršou mániou je byť nalepený na mobile nonstop. Mobil by ste mali pravidelne reštartovať a ak ho na dlhší čas nepotrebujete, jednoducho si ho vypnite. Je to prospešné nielen pre samotný mobil, ale aj naše zdravie. Na čo ešte nezabúdať pri starostlivosti o mobil?

Pri kúpe nového mobilu nás predajcovia upozorňujú na ochranné sklo a obal na mobil. V podstate, ak viete zodpovedne mobil používať, dokážete tak ušetriť náklady aj na toto doplnkové príslušenstvo. Mobil nám zväčša padá z rúk z nepozornosti alebo keď okrem neho upriamujeme pozornosť na niekoľko ďalších aktivít. Na druhej strane, ak často cestujete, ste dlho v práci alebo sa pohybujete v zvlášť nebezpečnom či znečistenom prostredí, tieto ochranné pomôcky sa vám skutočne zídu.

Aby sme svoj mobil uchránili pred zbytočnými mechanickými poškodeniami, nepoužívajme ho ako zábavku, na vyplnenie voľného času, ale len na to, načo ozaj slúži. Doma by ste mu mali nájsť „čestné miesto“, kde bude, dokým nezazvoní alebo nemusíte reagovať na nové správy. Čistite ho len odporúčanými prípravkami a pretierajte jemnou tkaninou. Okrem displeja nevynechávajte zadnú časť a priestor medzi tlačidlami.

Svoj mobil nabíjajte až po upozornení na slabú batériu. Tento proces nikdy zbytočne nepredlžujte, ani neskracujte. Keď sa mobil nabíja, prijímajte alebo vytáčajte hovory len v nutných prípadoch.

Aj keď je už mobil plne nabitý, telefonáty obmedzujte len na niekoľko minút, vyhýbajte sa hodinovým rozhovorom. Skutočne potrebujete v aktívnom režime mobil aj počas noci a pri výnimočných udalostiach? Neudržiavajte ho v blízkosti svojho tela, hlavne hlavy a vo vrecku na košeli, čím môže ohrozovať funkciu vášho srdca. Mobil nám slúži na nevyhnutnú, okamžitú komunikáciu. Ak vás v tom neobmedzuje vzdialenosť ani čas, radšej si zájdite na pokec a mobil nechajte doma!     

Tatiana