Ako naštartovať svoju pleť?

Ako naštartovať svoju pleť?

Chcete, aby vaša pleť opäť žiarila a pôsobila zdravo? Prinášame niekoľko tipov, po ktorých sa budete cítiť lepšie, zdravšie a  aj krajšie. A vôbec nemusíte míňať veľa peňazí na drahé prípravky, ktoré v mnohých prípadoch len sľubujú zaručené výsledky. Ako na to?

1. Píling
Exfoliácia je pre pokožku veľmi dôležitá. Pre dosiahnutie žiarivej pleti priam nevyhnutná. Jedná sa o mechanické odstránenie odumretých buniek a suchej kože z pokožky. Píling by ste mali absolvovať aspoň raz týždenne. Pomáha predchádzať množeniu baktérii, posilňuje imunitu, ničí toxíny, zabraňuje nadmernému premasťovaniu a priaznivo pôsobí na okysličenie pleti. Môžete si vyrobiť aj svoj vlastný domáci píling. Trstinový cukor zalejte olivovým olejom a krúživými pohybmi masírujte pleť. Alebo druhý recept: dve polievkové lyžice ovsených vločiek zmiešajte s medom, naneste na navlhčenú tvár a 2-3 minúty krúživými pohybmi masírujte. Pleť dostane potrebné živiny a drsné zloženie pílingu vám pomôže zbaviť sa nečistôt.

2. Detoxikácia pre celé telo
Je svätá pravda, že na vašej pleti sa odráža to, čo sa deje vo vnútri tela. Preto je dôležité prečistiť ho aj z vnútra. Zbaviť sa všetkých toxínov sa, samozrejme, nedá, ale môžete sa pokúsiť o to, aby ste sa cítili lepšie a zaručene budete aj lepšie vyzerať. Ako ranný rituál si zaužívajte vypiť pohár teplej vody s citrónom. Voda by mala byť prevarená (alebo filtrovaná), no nie vriaca, ale skôr vlažná. Zhruba do dvoch decilitrov vody pridajte maximálne dve kávové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy. Pokiaľ vám to bude spôsobovať akékoľvek problémy, či už pálenie záhy alebo zažívacie problémy, prestaňte s tým. Taktiež by ste mali vypustiť z jedálnička nezdravé tuky, cukry a alkohol. Znížte limit solenia, pretože soľ zadržiava vodu v tele. Zaraďte do jedálneho lístka viac čerstvej zeleniny a ovocia. Dvaja veľkí antioxidační podporovatelia sú zelený čaj a hroznová šťava.

3. Skúste odšťavovanie
Zdraviu prospešné účinky, ktoré sa prejavia aj na vašej pleti, majú ovocné a zeleninové šťavy. Odšťavujte všetko. Či už pomaranče, grepy, hrušky, jablká, čerešne, tak aj kel, špenát, brokolicu, zeler, uhorku, zázvor i červenú repu. Aj rozmixovaním si môžete vytvoriť doslova vitamínovú bombu.

4. Skúste kokosový olej
Panenský kokosový olej ma vynikajúcu schopnosť obnoviť a osviežiť poškodenú pokožku. Lieči, posilňuje a zanecháva pleť žiarivú. Má vynikajúce antioxidačné vlastnosti a ničí voľné radikály. To môže tiež pomôcť vyrovnať tón pleti a rozjasniť ju.

5. Doprajte pleti potrebnú dávku vitamínov
Vitamíny sú pre pokožku veľmi dôležité. Najmä vitamín C, ktorý je kľúčom k dosiahnutiu jasnej a rozžiarenej pleti. Každý, kto bojuje so stareckými škvrnami či pigmentovými fľakmi by mal siahnuť po vitamínoch. Vitamín C dohromady s vitamínom D tvoria užitočnú dvojicu, ktorá zvyšuje schopnosť pokožky chrániť sa pred škodlivým UV žiarením. Táto kombinácia by mohla dať pleti prirodzenú ochranu proti slnečným lúčom.

6. Veľmi dôležitý je spánok
Spánok ovplyvňuje fyzickú i duševnú pohodu. Nie nadarmo sa hovorí: „Spánkom ku kráse“. Doprajte telu oddych a určite bude pleť vyzerať sviežo, krajšie a zdravšie.

-m-
Obrázok: www.freedigitalphotos.net, posterize