9 kozmetických trikov, vďaka ktorým budete krajšia

9 kozmetických trikov, vďaka ktorým budete krajšia

Neviete, ako rýchlo a účinne zamaskovať vrásky? Nemáte sa čím odlíčiť? Riaďte sa našimi tipmi.

1. Neposlušná kontúrovacia ceruzka
Nepoužívate očné linky, ale ste verná kontúrovacej ceruzke? Ak sa ceruzka rozmazáva, či rozpadáva, vložte ju pred použitím na 10-15 minút do chladničky. Výsledok vás príjemne prekvapí.

2. Minutá pena na holenie
Potrebujete sa zbaviť nežiaducich chĺpkov a zistili ste, že nemáte penu na holenie? Okrem mydla či sprchového gélu môžete použiť aj kondicionér na vlasy. Po jeho použití bude pokožka jemná a hebká.

3. Výrazné vrásky po prebdenej noci
Ak ste sa zle vyspali a neviete, ako rýchlo zamaskovať výrazné vrásky pod očami, priložte na ne polievkové lyžice, ktoré ste predtým vložili na niekoľko minút do chladničky. Ak vás trápia vrásky na inej časti tváre, použite trik s kockou ľadu.

4. Svetlejší odtieň vlasov
V letných mesiacoch vyzerajú vlasy svetlejšie a to vďaka slnečnému žiareniu. Počas dní, keď je slnka menej, použite na vlasy prirodzené prostriedky, ktoré vlasy zosvetlia. Vhodná je citrónová šťava alebo odvar pripravený z harmančeka.

5. Strapaté obočie
Potrebujete zvýrazniť obočie, ale každý chĺpok je uložený v inom smere? Ľahká pomoc. Použite starú kefku z riasenky alebo zubnú kefku. Nastriekajte na ne lak na vlasy a obočie uhlaďte. Potom môžete pokračovať v upravovaní.

6. Odličovanie mejkapu
Určite sa vám stalo, že ste sa potrebovali odlíčiť a zistili ste, že škatuľka od obľúbeného odličovacieho prostriedku je prázdna. Ak takáto situácia nastane, pokojne použite telové mlieko (ideálne neparfumované). Vhodný je tiež olivový alebo mandľový olej.

7. Suché pery
Máte popraskané pery? Najskôr použite jemný píling, ktorý zbaví pery nechcených šupiniek. Potom ich ošetrite kvalitným balzamom na pery, medom alebo olivovým olejom.

8. Mastné vlasy
Zobudili ste sa ráno s vlasmi, ktoré si jednoznačne vyžadujú umytie, ale nemáte čas? Pre takéto situácie majte poruke suchý šampón. Za pár minút zbaví vlasy nechcenej mastnoty a vy ich môžete normálne upraviť.

9. Kozmetické štetce a baktérie
V prípade, že sa staráte o svoju pleť príkladne a nie ste spokojná s výsledkom, za vznikom nechcených vyrážok, môžu byť aj kozmetické štetce. Tie si zaslúžia očistenie minimálne raz do týždňa, pretože pri dennodennom používaní sa na nich hromadia baktérie spôsobujúce vyrážky.

-m-