6 rád, vďaka ktorým sa vám podarí športovať pravidelne

6 rád, vďaka ktorým sa vám podarí športovať pravidelne

 Ak sa prestanete vyhovárať a začnete myslieť pozitívne, ste na dobrej ceste. Čo ešte pomôže?

1. Prestaňte čakať na nutkanie, že telo si pohyb vypýta


Ak ste nikdy necvičili, zrejme budete na toto nutkanie čakať dlho. Naopak, ak začnete, pohyb sa pre vás stane neodmysliteľnou súčasťou života. Skúste preto vydržať 2 až 3 týždne a pravidelne cvičiť, a šport sa pre vás stane príjemným zvykom. Nezabudnite na vhodnú motiváciu, odmeňte sa za každý jeden dobre odcvičený tréning.

2. Nečakajte od seba príliš veľa

Roky vám pohyb okrem chôdze či občasného bicyklovania nič nehovoril? Chystáte sa po dlhom čase na nejaké skupinové cvičenie alebo si idete po prvýkrát zabehať? Myslite na to, že kondíciu si treba budovať postupne a netreba to preháňať. Inak skončíte so svalovou horúčkou a cvičeniu sa budete vyhýbať. Radšej 30 minút chôdze každý deň ako tréning, ktorý vás zničí. Samozrejme, postupne si môžete nakladať viac a viac.

3. Nedávajte si nereálne ciele

Tento bod súvisí čiastočne s predchádzajúcim. Schudnúť za 2 týždne 10 kíl  zdravým spôsobom, je pre väčšinu z nás nereálne. Preto  si dávajte reálne ciele – 3-krát do týždňa hodina rezkej chôdze, 2 razy týždenne obľúbené skupinové cvičenie či dva bežecké tréningy  v miernom tempe za týždeň.

4. Nehľadajte výhovorky

Uvedomte si, že pracovná zaneprázdnenosť, únava či rodinné problémy sú iba výhovorkou. Keď človek chce, vždy si nájde spôsob, ako sa venovať tomu, čo je pre neho dôležité. Teda aj športovaniu.

5. Nenamýšľajte si, že to bude jednoduché

Túžite po peknej a vyformovanej postave? Vedzte, že tu zázračné diéty nepomôžu. Chce to drinu a poctivé dodržiavanie stanoveného jedálnička i tréningového plánu. Treba sa pripraviť na to, že budete potrebovať veľa úsilia, trpezlivosti a vytrvalosti. Ak to má stáť za to, ľahké to nebude.

6. Nemyslite negatívne

„Ja to aj tak nedokážem. Mne sa to nepodarí, už som sa toľkokrát snažila.“ Na takéto a podobné výroky zabudnite. Negatívne myslenie prináša negatívne výsledky. Pravda je taká, že môžete všetko, ale iba vtedy, ak chcete.


-w-