5 bojovníkov proti celulitíde

5 bojovníkov proti celulitíde

Trápia sa s ňou mladé a štíhle dievčatá i zrelšie dámy s plnšou postavou. Ak ju nemáte, ste skôr výnimkou, pretože celulitída trápi väčšinu žien.
Vyskúšali ste mnoho krémov, gélov či masážnych prípravkov proti celulitíde a bezvýsledne? Možno prišiel čas na to, aby ste si uvedomili, že príčina bude ukrytá niekde hlbšie. Vo väčšine prípadov je tento „postrach“ žien spojený s nedostatočnou výživou a nedostatkom pohybu. V prvom rade by ste sa teda mali zamerať na úpravu a celkové zlepšenie vášho životného štýlu. Pomôcť vám môže aj nasledujúcich 6 bojovníkov.

1. Otužovanie alebo aspoň striedavá sprcha

Otužovanie má mnoho pozitív na telo i psychiku. A pomôže vám bojovať i s celulitídou. Ak si netrúfate na studené ranné sprchy a pravidelný pohyb v chladnej vode vonku, stavte na striedavú sprchu. Ako na to? Ráno, ideálne aj večer, sa sprchujte striedavo teplou a studenou sprchou. Ak máte k dispozícii masážnu hlavicu, použite ju. Vždy začínajte od spodku nôh a pokračujte smerom hore. Miestam, kde máte celulitídu, venujte viac času.

2. „Vodná“ bitka

Pri vode ešte chvíľu zostaneme, ale tentoraz sa zameriame na dostatočný a správny pitný režim. Ideálna je pramenitá voda, doma pripravované zeleninové a ovocné šťavy a samozrejme bylinkové čaje. Čo sa týka bylinkových čajov, v lekárňach zakúpite aj špeciálne, teda také, ktoré sú priamo proti celulitíde. Poprípade siahnite po prečisťujúcej žihľave, čiernej ríbezli alebo mäte.

3. Domáce pílingy

Úlohou pílingu je odstrániť odumreté kožné bunky a podporiť krvný obeh. Na celulitídu sú stvorené domáce pílingy pripravené napríklad z kávy, trstinového cukru a panenských olejov. Doprajte si ich minimálne 2-3 razy do týždňa.

4. Bojovníčka škorica a kokosový olej

Raz týždenne doprajte pokožke zábal, ktorý pripravíte zo škorice a kokosového oleja. Obe ingrediencie stačí zmiešať, naniesť na pílingom vyčistenú pokožku, zabaliť do fólie a nechať pôsobiť minimálne hodinu.

5. Masáže

Pravidelná starostlivosť o pokožku s celulitídou je nevyhnutnosťou. V ideálnom prípade by ste jej mali dopriať kvalitnú masáž každý deň. Čo použiť? Okrem kvalitných kozmetických produktov, ktoré zakúpite v lekárni, môžete siahnuť aj po prírodných ingredienciách. Výborné sú panenské oleje, ako kokosový alebo olivový v kombinácii s esenciálnymi olejmi napríklad z rozmarínu alebo feniklu.

-w-