4-krát ÁNO pre pivný kúpeľ. Prečo sa ho oplatí vyskúšať?

4-krát ÁNO pre pivný kúpeľ. Prečo sa ho oplatí vyskúšať?

Máte náladu pod psa a neviete, ako ju vylepšiť? Skúste pivný kúpeľ, ktorého teplota je okolo 35 stupňov a má množstvo pozitívnych účinkov.

Preto nie je problém absolvovať ho aj počas chladnejších mesiacov. Ponorenie sa „do piva“ je balzamom nielen pre telo, ale aj pre dušu. Aké sú jeho pozitíva?

1. Zahreje

Teplota pivného kúpeľa sa pohybuje okolo príjemných 35 stupňov Celzia, teda zahreje. Navyše väčšinou býva spojený s viacerými procedúrami, aby človek mohol čerpať čo najviac benefitov. Zvyčajne nasleduje po pobyte v saune, ktorý detoxikuje. Po samotnom pivnom kúpeli nasleduje regenerovanie organizmu v pokoji na lôžku.

2. Uvoľní

Pivný kúpeľ trvá 20-30 minút. Počas tejto doby príde človek na iné myšlienky. Kúpeľ v pive má teda blahodarne účinky nielen na unavené a preťažené svaly tela, ale aj na psychiku, ktorá musí dennodenne bojovať so stresom.

3. Prospeje pokožke

Pivné prísady obsahujú zložky, ktoré sú prospešné pre pokožku. Ak by sme chceli byť konkrétnejší, v pivnom kúpeli nájdete suroviny, z ktorých sa vyrába samotné pivo, teda napríklad jačmeň, pivovarské droždie, chmeľ či sladový šrot. Obsahujú zložky, ktoré pleť očistia i vyživia. Pri pravidelnom absolvovaní pivného kúpeľa môžete spozorovať i zmiernenie kožných problémov a ťažkostí s prekrvením končatín.

4. Zblíži vás

Pokiaľ môžete, absolvujte pivný kúpeľ s partnerom. Je to neuveriteľná romantika, ktorá zbližuje. A ak mu sľúbite, že budete šofér a môže si na pive aj pochutnať, bude vám neuveriteľne vďačný.

Pivný kúpeľ doma?

Ak by ste si chceli dopriať pivný kúpeľ doma, určite to neskúšajte tak, že nalejete pivo do vane, pretože pivné kúpele sú bez obsahu alkoholu. Pivnými sa nazývajú preto, lebo sa využívajú také isté ingrediencie, ako pri príprave piva: jačmeň, pivovarské droždie, chmeľ a slad. Pri domácom kúpeli by ste museli mať k dispozícii nielen tieto prísady, ale aj nájsť správny pomer. Preto je lepšie nechať to na odborníkov. Benefity piva na pokožku v domácom prostredí však môžete využiť tak, že dáte šancu pivným kozmetickým prípravkom, ktorých je na trhu naozaj dosť.


-w-