Šalát CEZAR

Šalát CEZAR

Dresing:
2 čerstvé žĺtky
250 ml olivový olej
2 ks ančovičky
šťava z 1 citrónu
dijonská hořčice
balzamikový ocot
strúhaný parmezán

4 ks kuracích pŕs

3 hlávky rímskeho šalátu
olivový olej
morská soľ
mleté korenie


čerstvá bageta 1 kus
4 strúčky cesnaku
parmezán

 

1. Bagetu nakrájajte na kocky a opečte nasucho v rúre. Na panvici rozpáľte olej, pridajte rozmačknutý cesnak a predpečenú bagetu opražte do zlatista.

2. Rímsky šalát natrhajte na kúsky. Parmezán nastrúhajte na hobliny.

3. Všetky suroviny na dresing rozmixujte na hladkú zmes.

4. Kuracie prsia nakrájajte na menšie rezne, osoľte, okoreňte a pečte z každej strany na olivovom oleji. Môžete aj ugrilovať.

5. Šalát uložíme na tanier, premiešame s dresingom, pridáme krutóny, hobliny parmezánu a kuracie mäso.