DENNÍK RELAX - Farfalle s lososom //

Farfalle s lososom

Potrebujeme:

600 g čerstvého lososa
morská soľ
čierne korenie
olivový olej
5 strúčikov cesnaku
lístky čerstvej bazalky
200 g farfalle
štipľavá paprička podľa chuti
100 g cherry paradajok
100 ml suchého bieleho vína
240 g lúpaných paradajok z konzervy
50 ml smotany na šľahanie

Postup:

Lososa stiahneme z kože a nakrájame na asi 3 cm plátky, osolíme a okoreníme. Krátko ho opečieme na panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista, aby ostal šťavnatý. Hneď na začiatku pridáme na panvicu 1 roztlačený strúčik cesnaku a niekoľko lístkov bazalky.


Farfalle uvaríme v osolenej vriacej vode „al-dente. Uvarené cestoviny scedíme. 4 strúčiky cesnaku nakrájame na tenké plátky a orestujeme na panvici na olivovom oleji dozlatista. Pridáme pálivú papričku nakrájanú nadrobno (jadierka môžeme odstrániť, ak jedlo nechceme príliš pálivé) a na štvrtinky nakrájané cherry paradajky. Krátko spolu orestujeme a podlejeme bielym vínom. Osolíme a okoreníme. Keď sa víno zredukuje, pridáme paradajky z konzervy, plameň stíšime a ešte asi 5 minút podusíme. Na záver omáčku zjemníme sladkou smotanou a necháme prevrieť. Cestoviny zmiešame s omáčkou a ochutíme nasekanou bazalkou.

Farfalle s paradajkovou omáčkou naservírujeme do hlbokého taniera. Navrch položíme kúsky lososa. Polejeme výpekom z lososa a ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.
 

Autor fotografie:

Image(s): FreeDigitalPhotos.net



Články z rubriky: Hlavné jedlá mäsité

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko ..

Konšelský guláš

Konšelský guláš

recept objavil historik Vladimír Tomčík v archívoch ..

Viete správne vyprážať a fritovať?
Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami

Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom. ..