DENNÍK RELAX - BBQ grilované kačacie prsia s batatovým pyré a maslovou zeleninou restovanou na šalvii //

BBQ grilované kačacie prsia s batatovým pyré a maslovou zeleninou restovanou na šalvii

Zažite Live Cooking v letnej bylinkovej záhradke
Letný firemný teambuilding už nemusí byť len dňom plným športových aktivít. So svojimi kolegami ho môžete stráviť aj na dobrej večeri napríklad na letnej terase s bylinkovou záhradkou. Počas príjemného letného popoludnia alebo večera môžete ochutnať rôzne špeciality, ktoré vám šéfkuchár Peter Dudáš pripraví v rámci konceptu „Live Cooking“ priamo pred vami. V ponuke sú rôzne kulinárske témy, počas leta však určite bude prevládať záujem o grilovanie. Prinášame vám recept šéfkuchára hotela Crowne Plaza Bratislava Petra Dudáša, ktorý môžete ochutnať aj na live cookingu.

 
BBQ grilované kačacie prsia s batatovým pyré a maslovou zeleninou restovanou na šalvii

 
10ks kačacie prsia(cca 200g/porcia)

Údená soľ, mleté čierne korenie,cesnak

Pyré:

1kg bataty(sladké zemiaky)

150g maslo

10g čerstvý tymián

Soľ, mleté čierne korenie

Zelenina:

400g mrkva červená

400g mrkva žltá

200g zeler

70g maslo

10g čerstvá šalvia

Soľ, mleté čierne korenie

 

Spôsob prípravy:
 

  • ·         Kačacie prsia si osolíme a okoreníme, narežeme kožu  potrieme s podrveným cesnakom.
  • ·         Opečieme na rozpálenom grile alebo grilovacej panvici sprudka zo strany kože asi 3-4 minúty a z druhej strany dopekáme už pomalšie pri nižšej teplote, aby nám prsia zostali šťavnaté a vo vnútri jemne ružové.
  • ·         Ošúpané bataty si uvaríme v ochutenej vode so soľou, korením a vetvičkou tymiánu,
  • ·         Uvaríme do mäkka.Scedíme a vymixujeme pomocou tyčového mixéra do hladkej konzistencie a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pridáme maslo na zjemnenie.
  • ·         Mrkvu a zeler si ošúpeme.Nakrájame na tenké plátky pomocou škrabky na zeleninu
  • ·         Prudko opečieme na rozohriatom masle, pridáme čerstvú šalviu, ktorú len zľahka prehrejeme,dochutíme soľou a mletým čiernym korením.


 

 



 

 
 



Články z rubriky: Hlavné jedlá mäsité

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Dusené bravčové líčka s pivno-medovou glazúrou

Šéfkuchár Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure, Michal Hečko ..

Konšelský guláš

Konšelský guláš

recept objavil historik Vladimír Tomčík v archívoch ..

Viete správne vyprážať a fritovať?
Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami

Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom. ..