DENNÍK RELAX - Ovocné lievancové srdiečka //

Ovocné lievancové srdiečka

Náročnost: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 18 kusov

Na cesto:
100 g mrazeného lesného ovocia
1 balenie Lievancov Dr.Oetker
300 ml vody
olej na smaženie

Na ozdobenie:
300 g mrazeného lesného ovocia
2 zarovnané PL cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mlieka

Ešte potrebujeme:
panvicu
väčšiu formičku v tvare srdiečka
ponorný mixér

1. Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.
2. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.
3. Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.
4. Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.
5. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. 6. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou.

TIP:
Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.


 



Články z rubriky: Hlavné jedlá bezmäsité

Hubové soté

Hubové soté

Sladká Adie, pripravila špeciálne pre hubárov jesenný recept, na ktorý ..

Cisársky trhanec so slivkami

Cisársky trhanec so slivkami

Kniha Thomasa Kamenara Fajnšmeker ponúka zaujímavé recepty ..

Cibuľové chutney

Cibuľové chutney

chutný a zdravý recept ..

Baklažán s tahini pastou

Baklažán s tahini pastou

chutný a zdravý recept ..