Zhoďte kilá po Vianociach, čo najskôr

Zhoďte kilá po Vianociach, čo najskôr

Počas Vianoc sa na nás kilá lepia akoby samé. Pri vianočných dobrotách sa to inak ani nedá. Horšie je to s príchodom januára, kedy sa obzeráme v zrkadle a chceli by sme späť našu predvianočnú postavu. Nič však nie je nemožné, my vieme, ako to najrýchlejšie dať do poriadku.


Začnite behom

Základom k peknej postave je začať sa trošku hýbať. Čím viac telo rozhýbete, tým to bude jednoduchšie. Ideálnou formou je beh. Sneh a mrazivé počasie vás isto odradí, ale vedzte, že ak sa prekonáte, ako bonus dostanete nielen peknú postavu, ale aj vyvetranú hlavu. Ďalšou alternatívou je bežiaci pás. Pokiaľ chcete schudnúť, zamerajte sa prevažne na vytrvalostnejší beh. To znamená 2-3 krát v týždni aspoň po 30 minút. 

Nasaďte čaje

Po vianočnom prejedaní by sme mali nechať náš žalúdok oddýchnuť. Neznamená to však, že by ste mali vynechať jedlo. Doplňujte ho čajmi. Ideálne sú očistné čaje, na báze byliniek, ktoré podporujú trávenie ako harmanček alebo fenikel. Rozhýbu lenivé črevá a zároveň žalúdok upokoja.

Jedzte surovú stravu

Ovocie aj zelenina patria k diéte. Preto odštartujte deň ovocím, dopoludnia lepšie trávi. Zelenina sa hodí skôr na popoludnie alebo na večeru. Má dostatok vitamínov, vďaka nim budete mať aj dostatok energie. Ak vám pôjde surová zelenina hore krkom, pokojne ju môžete pripraviť aj na pare.

Rozdeľte si jedlo

Pravidelnosť stravovania vám pomôže predísť tomu, aby vás dostihol vlčí hlad. Jedlo si rozdeľte na päť menších porcií po celý deň. Telo si poradí lepšie s niekoľkými porciami malého množstva jedla, než s výdatným obedom a neskorou večerou. Týmto spôsobom naštartujete metabolizmus, a tak sa kíl ľahšie zbavíte.

Stop soli, cukru a alkoholu

Tak ako pri každej diéte, aj tu platí, že niečoho sa musíme vzdať. Alkoholu bolo počas sviatkov viac ako dosť, to isté platí o koláčikoch a sladkostiach. Obmedzte aj soľ, tá zadržiava v tele vodu a na základe toho môžete vážiť viac. Preto sa prebytočnej vody zbavte, čo najskôr.


Niekedy máme chuť na všetko sa vykašľať a chodiť po svete aj s kilami navyše. Najmä vtedy, ak sa nám nedarí chudnúť. Preto si radšej stanovte menšie a realistické ciele, ako jeden a ťažko dosiahnuteľný. Aj malý úspech vás poženie dopredu.