Zatočte so zarastaním chĺpkov

Zatočte so zarastaním chĺpkov

Nejedna resp. nejeden z nás pozná nepríjemné problémy so zarastajúcimi chĺpkami. Či už na tvári, na nohách, v podpazuší, či dokonca aj v intímnych partiách. Sú otravné, bolestivé a svrbia. No, dá sa proti nim bojovať. Ako?

1. Peeling

Presne tak. Zarastajúci chĺpok sa objaví, keď sa upchá folikul s odumretými bunkami pokožky. Takéto upchanie spôsobí, že sa chĺpok nedostane cez pokožku a bude naďalej rásť. Preto je veľmi dôležité použiť aspoň raz týždenne peeling celého tela, nie len pleti.

2. Ak sa holíte, používajte kvalitné produkty

Nie, jednorazová žiletka nie je kvalitná. Ani pánska, ani dámska. Nie sú stavané na dlhodobé používanie, veľmi rýchlo sa opotrebujú, znečistia a na pokožke ostanú jedine tak malé, červené vyrážky. Preto je lepšie investovať do holiaceho strojčeka, prípadne žiletky, ktorým sa dá meniť hlavica častejšie. Takto vyprodukujete menej odpadu a pomôžete svojej pokožke.

3. Vždy používať krém na holenie

Aj keď používate jednorazovú žiletku, alebo špeciálnu s prúžkami, je dôležité použiť krém. V prípade, že gél, penu či krém na holenie nemáte, dočasne pomôže aj obyčajný kondicionér na vlasy.

4. Starostlivosť po holení

Určite nie je vhodné používať ťažké krémy, ale siahnuť po kréme či géle na báze vody. Najlepším pomocníkom je produkt obsahujúci Glycolic Acid či Acetylsalisylic Acid.

5. A ak stále nájdete zarastajúce chĺpky...

Prvorade si miesto nerozškriabte ani nevytláčajte, takto si len zatlačíte chĺpok viac do kože, alebo rozšírite baktérie, čo môže viesť k infekcii. Ak však takýto chĺpok vidíte nad kožou, je dobré použiť sterilnú ihlu alebo pinzetu na jemné vytiahnutie. Nikdy však neporušte kožu, ani do nej nezasahujte ostrými predmetmi.

 

Hanka