Vypadávajú vám vlasy? Príčinou môže byť aj vážne ochorenie

Vypadávajú vám vlasy? Príčinou môže byť aj vážne ochorenie

Ak by vám vaše telo malo urobiť vysvedčenie za to, ako s ním počas celého roka zaobchádzate, zrejme by to vo väčšine prípadov ideálne výsledky neboli. Zistiť to môžete samozrejme aj na svojom aktuálnom zdravotnom stave, ktorý ak je ideálny, môžete si povedať, že ste skutočne nič nezanedbali. V opačnom prípade je to už o niečo horšie a náročnejšie.

Štítna žľaza a stres

Veľmi dobrým ukazovateľom vášho aktuálneho zdravotného stavu sú aj vlasy. Nie je to len koruna krásy, je to kontrolka, ktorá dokáže odhaliť nedostatky a vznik ochorenia.
Jedným z prvých príznakov môže byť nadmerné vypadávanie vlasov. Bežnému človeku v priebehu dňa vypadne v priemere 50 až 100 vlasov, pokiaľ je to viac môže byť problém napríklad v štítnej žľaze. Samozrejme, že sa nedá počítať každý jeden vlas, no občas by sme sa mali nad tým zamyslieť pri rannej hygiene.

Stres je v súčasnosti už ako epidémia. Počujeme o ňom takmer na každom kroku. Životný štýl a nesprávne stravovacie návyky ho zvyšujú ešte viac. Mali by sme si uvedomiť, že práve veľké množstvo stresu je zodpovedné za vypadávanie vlasov a mnoho ďalších ochorení.

Dá sa podporiť rast vlasov?
V niektorých štádiách je to možné. Pretože ich mierny úbytok je prirodzený. Podporiť rast vlasov môžete konzumáciou ovocia, zeleniny, bielkovín, potravinami s vysokým obsahom  biotínu, ako sú orechy, hnedá ryža a ovos. Vyvážená strava a všeobecná starostlivosť o pokožku hlavy. Niekedy môže pomôcť aj špeciálna dávka vitamínov v kozmetickom prípravku a maske. Nevyhnutné je dbať na obsah železa a vitamínu B, C a E.

S vlasmi musíte zaobchádzať šetrne a dopriať im podmienky, v ktorých sa budú ľahšie regenerovať. Potom sa môžete tešiť z krásy, ktorú im ich prirodzený lesk a sila dodávajú.