Vydretá výhra nad Záhorákmi

Na ľad prvých Piešťan zavítali Seničania, ktorí boli domácim viac vyrovnaným súperom ako sa čakalo.

 

Obe mužstvá od začiatku vyrukovali s pozorným bránením a vysokým napádaním a preto aj šancí bolo málo. Hneď z prvej strely sa však v 6. minúte presadil Rybárik, ktorého ľahký bekhend prešiel hosťujúcemu Púšovi medzi betónmi a bolo 1:0. V ďalšom priebehu tretiny sa nepresadil ani Románek a tak sa skóre do prestávky už nezmenilo.

 

Do druhej tretiny nastúpili Piešťanci odhodlane a zvýšili početnosť streľby, ale ich šance zastavil domáci brankár. Nemohúcnosť domácich v prvej polovici tretiny podtrhol kapitán Filip, keď z pol metra prestrelil prázdnu bránu. Domácim sa však predsa len podarilo prekonať hosťujúceho brankára, keď sa v presilovke po peknej akcii prvého útoku presadil Filip - 2:0. Po tomto góle prišla aj veľká šanca Seničanov, keď sa po naskočení z trestnej lavice rútil do samostatného nájazdu Ondrovič, ale stroskotal na Fumačovi.

 

V tretej tretine sa domáci snažili udržať náskok a nepúšťať Seničanov do akcií, čo sa im aj vcelku darilo. Až prišla 52. minúta a presilovka hostí, v ktorej sa presadil Rehuš, keď nádherne vo vzduchu trafil puk a Fumač bol bezmocný - 2:1. Ďalšie góly však už piešťanský zimný štadión nevidel a tak sa Piešťanci mohli tešiť z vydretého víťazstva a už v nedeľnajšom domácom zápase s Prievidzou si môžu zabezpečiť konečnú prvú priečku po základnej časti. Stačí im na to akákoľvek výhra. Zápas začína 17:30

 

 

(SD)