Victoria Regia a Festival neobyčajných kvetov v Kúpeľoch Piešťany

Victoria Regia a Festival neobyčajných kvetov v Kúpeľoch Piešťany

Od 21. septembra sa na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch začnú každoročné majstrovstvá Slovenska v aranžovaní kvetov Victoria Regia. Tento rok budú prvýkrát doplnené o veľmi netradičný Festival neobyčajných kvetov a o zaujímavú súťaž Torta pre Thermiu. Prekrásný kvetinový sprievod bude zdobiť priestor medzi pavilónom Harmony a Kursalónom, otvoria ho v sobotu 22. septembra o 14. hodine.
Festival neobyčajných kvetov aj súťaž Torta pre Thermiu môžete zažiť na vlastnej koži a vidieť na vlastné oči, ak v sobotu 22. septembra navštívite hotel Balnea Espanade Palace v Kúpeľoch Piešťany. Neobyčajnú atmosféru Victoria Regia si môžete vychutnať až do nedele 23. septembra priamo na Kúpeľnom ostrove.

Z Victorie Regie sa už dávno stala najväčšia floristická udalosť na Slovensku, národnú súťaž vo viazaní a aranžovaní kvetov si pravidelne prichádzajú pozrieť tisícky návštevníkov. Tento rok sa aj ona ponesie v znamení osláv jubilujúceho hotela Thermia Palace, ktorý si pripomína sto rokov svojho fungovania. Najkrajšie exponáty si tak hostia budú môcť pozrieť v historických priestoroch hotela a liečebného domu Irma, v Irme a v liečebnom dome Napoleon nájdu aj výstavu ovocia a zeleniny.
Prekrásne kvetinové korzo bude zdobiť priestor medzi pavilónom Harmony a Kursalónom, otvoria ho v sobotu 22. septembra o 14. hodine.

Sobota bude patriť aj podujatiu Torta pre Thermiu, zapojiť sa do nej môžu zručné cukrárky a pernikárky, ktorých koníčkom je práve tvorba nezvyčajných sladkých pochúťok. Ich tohtoročné zadanie je jednoduché – vlastnoručne vytvoriť tortu pre kúpeľný hotel Thermia Palace symbolizujúcu buď priamo hotel s kúpeľným domom Irma, alebo niektorý z poznávacích znakov kúpeľov – Barlolámača, páva, či infanteristický vozík.
O víťazke rozhodne porota zložená zo zástupcov Kúpeľov Piešťany a ich odborníkov na gastronómiu, časopisu Torty od mamy a Piešťanského týždňa. Hodnotiť budú hlavne nápaditosť, estetické kritériá, zvládnutie detailov a schopnosť zachytiť symboliku kúpeľov a ich jubilujúceho storočného hotela.


„Torty, tortičky a perníky, ale aj sladké kvety, kvety z cukrovej hmoty a želatíny pripravia všetky účastníčky doma. Na výstave však budeme mať pripravenú aj ukážky toho, ako sa sladké kvety vyrábajú. Málokto asi tuší koľko práce je za jednou dokonalou ružou, či ľaliou. A s tortami je to to isté,“ povedala Marianna Dubovcová z organizačného tímu.
Festival neobyčajných kvetov aj súťaž Torta pre Thermiu môžete zažiť na vlastnej koži a vidieť na vlastné oči, ak v sobotu 22. septembra navštívite hotel Balnea Espanade Palace v Kúpeľoch Piešťany.