Vaše vlasy v letných horúčavách trpia. Pomôžte im!

Vaše vlasy v letných horúčavách trpia. Pomôžte im!

Ochranný krém na tvár a telo k letu neodmysliteľne patria. Naučili sme sa, že pokožku treba pred škodlivými slnečnými lúčmi chrániť. Na čo však zabúdame, sú naše vlasy. Morská soľ, chlór, slnko. To všetko im škodí. Ak chcete, aby aj po dovolenke boli pevné, lesklé a plné života, musíte sa naučiť o ne starať tak ako napríklad o pokožku.

Myslite na svoje vlasy stále...
Krásne vlasy sú predovšetkým výsledkom každodennej starostlivosti. Snažte sa používať kvalitnú kozmetiku. Minimálne raz do týždňa doprajte vlasom regeneračnú kúru. Pred letom je vhodné starostlivosť o pokrývku hlavy ešte zintenzívniť. Dodajte vlasom živiny formou rozličných zábalov a masiek, ktoré ich pripravia na záťaž, ktorá ich počas leta čaká. Vhodné sú aj domáce kúry obohatené napríklad o prírodné oleje (napríklad olivový, argánový).

Starostlivosť o vlasy počas dovolenky
Tak ako vo vašej taške nechýba opaľovací krém, nemal by ani ochranný sprej na vlasy. Tieto ochranné prostriedky vlas obalia a následne je menej náchylný na poškodenie slnkom, chlórovanou a slanou vodou. Po príchode z pláže vlasy dôkladne umyte kvalitným šampón a doprajte im hydratačnú masku, alebo kondicionér. Ak sa na slnku zdržiavate dlho, nebojte sa použiť masku na vlasy hoci aj každý deň.

Doprajte svojim suchým a poškodeným vlasom poriadnu kúru!
V letnom období, keď sú vlasy vystavované veľkej záťaži, je vhodné aplikovať aj domáce masky z prírodných surovín. Na vlasy ich treba naniesť po dôkladnom umytí, následne zakryť fóliou, zabaliť do uteráka a nechať dostatočne pôsobiť.

Výživná medová maska
Na prípravu tejto masky potrebujete 2 vaječné žĺtky, 2 polievkové lyžice tekutého medu a oleja z lopúcha. Suroviny poriadne premiešajte, naneste na vlasy a nechajte pôsobiť aspoň hodinu.

Extra hydratačná maska pre suché vlasy
Vo vodnom kúpeli spolu zmiešajte rovnaké množstvo olivového, lopúchového a ricínového oleja. Zmes aplikujte po celej dĺžke vlasov i pokožku hlavy. Nechajte pôsobiť podľa možnosti aj niekoľko hodín. Táto maska je vhodná na extrémne namáhané vlasy. Doprajte si ju napríklad hneď po dovolenke.

-m-
Obrázok: freedigitalphotos.net, sattva