Váš vzťah skončil. Ako si podeliť spoločných priateľov?

Váš vzťah skončil. Ako si podeliť spoločných priateľov?

Rozchod zasiahne nielen vás, ale aj vaše okolie. Pravdou je, že rozchodom prichádzame aj o priateľov. Spoločné žúry, párty, oslavy budete zrazu absolvovať oddelene. Rozdeliť si spoločných priateľov nie je vôbec jednoduché. Práve oni sú tí, čo stoja pred otázkou, či vás pozývať oboch, alebo iba jedného?


Uvidíte, kto ostane

Ak si myslíte, že sa to dá spravodlivo podeliť, musíme vás sklamať. Je to nezmysel. Priatelia si „podelia“ skôr vás. Rozdelia sa na dva tábory, kde vždy je jeden naklonený viac tomu druhému. Rátajte s tým, že sa nájdu aj taký „priatelia“, čo sa vám otočia chrbtom a bez mihnutia oka sa s vami prestanú kontaktovať. Musíte to však brať z tej lepšej stránky, aspoň zostanú len tí skutoční, ktorí za niečo stoja.

Nešpicľujte cez nich
Ak máte v pláne priateliť sa so starými známymi iba kvôli informáciám o vašej láske, zabudnite na to. Priatelia vás rýchlo prekuknú a prestane ich to baviť. Navyše tieto informácie nepomôžu nikomu. Ich to bude otravovať a vás iba znervózňovať. Snažte sa sústrediť viac na seba, to ako sa vám darí bude vašich známych zaujímať oveľa viac.

Obnovte staré priateľstvá
V prípade, že vás s bývalým partnerom viaže priveľa spoločných priateľov a nie ste na to ešte pripravená, pokúste sa skontaktovať s ľuďmi, ktorých ste kvôli vzťahu odsunuli. Počas vzťahu ste iste zanedbali staré priateľky, ktorým ste sa venovali iba sporadicky. Napravte to. Zmena vám dobre padne a konečne si budete môcť pohovoriť aj o inom, ako to tom, prečo ste sa rozišli.

Nájdite si nových
Ľahko sa to povie, ťažšie urobí. Po rozchode sa začnete venovať iste aj novým záľubám. Začnete behať, prihlásite sa na kurz cudzieho jazyka alebo čokoľvek iné. Všade na vás čakajú noví ľudia, s ktorými si časom vybudujete priateľské vzťahy. Sústreďte sa spočiatku na tie nové kamarátstva, pretože staré známosti by vám mohli jatriť ešte nezahojené rany z rozchodu.

Ak sa objaví vaša „nahradníčka“
Raz iste príde deň, kedy si váš ex prinesie do partie novú partnerku. Ak máte chuť opäť pátrať po informáciách z ich vzťahu, snažte priateľov z komunity „Ex“ chvíľu nekontaktovať. Otázky o ich vzťahu vašim známym iste nie sú príjemné. Urobíte tak službu nielen sebe, ale aj im.

Vedzte, že všetko raz prebolí. Ak sa vám ešte teraz na spoločné párty nechce, časom vám začnú kamaráti zo starej partie chýbať. A ak nie, asi nestáli za to!

Autor: Andrea Zummerová