Chcete svadbu v zime? S týmto počítajte!

Chcete svadbu v zime? S týmto počítajte!

Ak sa chcete odlíšiť od ostatných neviest, zimná svadba je pre vás to pravé. Je prekrásna, intímna a hlavne jedinečná. U nás nájdete zoznam vecí, ktoré zimná svadba prináša. V prípade, že ste len trošku nekonvenčná, iste sa zapáči aj vám.

Vykašlite sa na počasie
Predstava zimnej svadby takmer každej nevesty spočíva v tom istom. Snívate, že sa vydávate pomedzi snehové vločky a miesto auta vás dovezú sane, zabudnite na to. Môžete byť veľmi rýchlo sklamaná. Zimné čaro totiž nie je iba v snehu. Určite sa vám dostane menej stresu ako v lete, pretože teraz ste na dážď a chlad pripravená. O to väčšiu radosť budete mať, ak vykukne slniečko.

V zime ušetríte
V prípade, že sa rozhodujete nad termínom, ten zimný má dosť veľa výhod. V prvom rade: miesta, fotografi a všetky ostatné služby nie sú tak veľmi obsadené ako v lete, takže svadbu vybavíte rýchlejšie a môžete na nej aj ušetriť. Svadobní dodávatelia ponúkajú zľavy, keďže zima je považovaná za mimo sezónne svadobné obdobie. Po novom roku prichádzajú zimné zľavy, čo môžete šikovne využiť. To isté platí aj pri výbere destinácie, vaše „honeymoon“ vás vyjdú iste lacnejšie.

Romantické detaily
Ak nájdete miesto s krbom, o romantiku máte postarané. V prípade, že nie, musíte sa vynájsť sama. Stačí ak siahnete po sviečkach, borovicových halúzkach, brusniciach. Tieto malé doplnky vyčaria tú pravá atmosféru. Pomôcť si môžete aj drobnými svetielkami. Pri výbere miesta skúste nájsť presklenú miestnosť, alebo aspoň s mnohými oknami, rozjasní to celý priestor. Nezabudnite sa uistiť, či v miestnosti nie je prievan, to by asi nikoho z hostí nepotešilo.

Menu ako stvorené do zimy
Pri zimnej svadbe si môžete dovoliť zladiť aj menu do tohto obdobia. Svadobné menu môže obsahovať aj ťažšie a sýtejšie jedlá, podávať môžete horúcu čokoládu, vaječný likér, varené vínko. To všetko bude pre hostí netradičné a iste ich to aj zahreje. Svadobnú tortu môžete zvoliť aj poprášenú cukrom, dostane mrazivý nádych, experimentom sa medze nekladú. Hlavne sa nesnažte ladiť svadbu, ako keby bola v lete.

Správne šaty
Výber šiat je kľúčovou úlohou pre nevestu. Na výber máte oveľa viac možností ako v lete. K odhaleným ramenám môžete nakombinovať slušivú krajkovú štólu, alebo kabátik. Ten môže byť tiež krajkový, hladký alebo spokojne sa odviažte a vsaďte na bielu kožušinku. Muži iste ocenia zimný termín, aspoň sa nebudú musieť potiť v obleku v horúcom počasí.

Zlaďte svadbu so zimnými farbami
Vo výzdobe sa môžete doslova odviazať pri červenej aj zelenej farbe. Určite vsaďte na živšie a tmavšie odtiene ako v lete. Purpurová, odtiene modrej s prvkami zlatej vyzerajú priam úchvatne. To platí nielen o výzdobe, ale aj o samotných oznámeniach. Keďže svadba sa bude konať v interiéri, použite formálnejší dizajn. Vsaďte na metalické farby s nádychom zlatej, či striebornej. Smelo použite aj zimné motívy ako snehové vločky, vetvičky a dovoliť si môžete aj zasnežený dojem. V móde sú tiež moderné darčeky pre hostí, v zime máte širokú paletu možností. Medovníčky, cukrové lízanky, sviečky alebo zvončeky, či iné vianočné ozdoby so svadobnou témou.


Na záver zostáva len podotknúť a to bez ohľadu na to, či sa vydávate v lete, či v zime, že žiadna svadba nebude asi absolútne dokonalá. Preto sa treba povzniesť nad malicherné nedostatky svadobnej hostiny či obradu a radšej si naplno užite svoj veľký deň! Svadba v zime je predsa jedinečná.

Autor: Janka Radimáková