Varíme s TOFU - Tofu polievka

 

TOFU

 

  • Výrobok s vysokým obsahom rastlinných bielkovín, vápnika, železa, vitamínu B a E, bez obsahu cholesterolu.
  • Vhodný k príprave varených, dusených, pečených, vyprážaných, prípadne sladkých pokrmov.
  • Prichutený sa môže konzumovať v surovom stave.

  • Môžete z neho pripraviť všetky jedlá, v ktorých ste používali mäso, chutné omáčky, ale aj nízkokalorické pudingy.
  • Pravidelnou konzumáciou predídete obezite, cievnym ochoreniam, vysokému tlaku, chudokrvnosti, cukrovke.

 

 

TOFU POLIEVKA

 

Suroviny:

 

200 g Tofu, 200g zemiakov, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 malý zeler, 2 cibule, olej, voda

 

Postup:

 

Očistenú zeleninu nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Tofu nakrájame na kocky 1 cm hrubé, dochutíme sójovou omáčkou a spolu s cibuľkou na prudkom ohni osmažíme. Pred dovarením zeleniny vmiešame do polievky osmažené Tofu s cibuľou a dovaríme. Môžeme pridať na panvici nasucho opečené vločky.