V susedskom derby prehra futbalistov PFK

V susedskom derby prehra futbalistov PFK

V jedinom sobotňajšom stretnutí 20, kola tretej ligy Západ privítali o postup bojujúci futbalisti PFK Piešťany na domácom trávniku posledné Nové Mesto nad Váhom. Z víťazstva 2:0 sa však napokon zaslúžene radovali Novomešťania, ktorí zásluhou plného bodového zisku „poslali“ v priebežnej tabuľke  na poslednú priečku MFK Vrbové a na predposlednú OTJ Moravany.

Samotný zápas začali lepšie Piešťanci. Zverenci trénera Martina Krajčoviča mohli viesť, keď  už v 5. min kopali jedenástku. Pavlovičovu strelu však brankár AFC Šemrinec vyrazil a dorážka Pavloviča skončila len na bočnej sieti. Hostia boli efektívnejší, keď sa v 17. min z prvej vážnejšej šance ujali vedenia gólom Horčičáka. V 28. min domáca obrana opäť chybovala a Žák zvýšil vedenie Novomešťanov na dvojgólové. Do prestávky mohlo byť vyrovnané, no to by museli Kuba  a Ulrich svoje šance premeniť.

Juraj Kuba sa mohol stať hrdinom zápasu, pretože aj v druhom polčase mal tri vyložené šance. Žiaľ, ani jednu z nich nepremenil. Hosťom neprekážalo, že tiež nevyužili jednu šancu. Aj tak si totiž odviezli z Piešťan  tri cenné body.

ŹK: 34. Mehdi-Karim, 68. Rusnák  -  5. Petrovský, 77. Sečány, 86. Janso

PFK Piešťany  

Hodulík  -  Masarík, Halás, Chebeň, Valla, Rybanský (57. Kočiš-Kovaľ), Pavlovič, Mehdi-Karim (35. Rusnák), Kunovský (72. Carrera), Kuba, Ulrich  

Tréner: Michal Krajčovič 

AFC  Nové Mesto

Šemrinec  - Gajdošík, Miklovič, Drahno, Petrovský, Janso, Sečány, Horčičák (79. Kutaj), Šiko (90. Vraník), Žák, Klačman (88. Kozic)

Tréner : Vladimír Hyža

(na)