V prvom zápase prehra s Českom

Slovenskí hokejist dnes na  olympijskom turnaji vstúpili do hry zápasom s najväčším rivalom - Českou republikou.

Od začiatku sa hral výborný s množstvom šancí na oboch stranách. Slováci najskôr prestáli tlak pri vylúčení Cibáka, najmä vďaka skvelému Halákovi. V polovici tretiny však Blaťákovu strelu tečoval Eliáš a Česi sa dostali do vedenia. Potom si za úplne zbytočný krošček išiel dasnúť na trestnú lavicu Gáborík a ponúkol tak Čechom možnosť zvýšiť skóre, čo sa im našťastie nepodarilo. Na konci tretiny pre zmenu sedel na trestnej lavici Židlický, ale našim sa Vokouna prekonať nepodarilo.

 

Hneď na začiatku druhej tretine však Hossa prihávkou našiel Gáboríka a ten s prehľadom vyrovnal na 1:1. Potom prišlo niekoľko veľkých šancí na oboch stranách. Na českej strane Židlického strela do spojnice a na slovenskej veľké šance Gáboríka, Cháru a hlavne Hossova žŕdka. Až prišla 38. minúta a do úniku sa dostal Jágr, ktorý sa nezvykne mýliť a strhol vedenie na českú stranu. Na konci tretiny išiel na trestnú lavicu Chára a Česi stihli využiť presilovku, keď Plekanec doklepol po Jágrovej prihrávke puk do brány iba 2 sekundy pred koncom tretiny.

 

V tretej tretine Slováci zvýšili úsilie a vytvorili si tlak pred českou bránou, ale ani po niekoľkých veľkých šanciach nedokázali prekonať vynikajúceho Vokouna. Pripísali si tak do tabuľky nešťastnú prvú prehru a zajtra o 6:00 ich čaká Rusko.

 

 

(sd)