V krajskom derby úspešnejšia Trnava

V krajskom derby úspešnejšia Trnava

V treťom odvetnom kole druhej ligy prehrali hádzanári MHK Piešťany v Trnave s lídrom súťaže  18:25, hoci po polčase prehrávali len o tri góly v pomere 9:12.

Piešťanci dokázali v tejto sezóne lídra ako jediní zdolať, preto sa Trnavčania na nich dobre pripravili. Aj vďaka tomu  zverenci trénera Martina Nedorosta   dlho nevedeli nájsť recept na tvrdú  trnavskú obranu, za ktorou spoľahlivo chytali brankári.  V 10. min Piešťanci prehrávali 1:6, no postupne náskok domácich znížili až na polčasových 9:12.

Po prestávke zahodili hostia šesť čistých šancí, ktoré Trnavčania tvrdo trestali. „Gól z hry sme  dali až v 44. min, keď  Robo Ďurina znížil na 11:17. Potom pridal ďalšie dva góly Borek a prehrávali sme už len o štyri góly. V závere však Trnavčania zvýšili na rozdiel siedmich gólov, keď dokázali využiť naše chyby v útoku a potrestali nás za ne gólmi z rýchlych protiútokov. Navyše my sme zahodili aj dve sedmičky. Za predvedenú hru sa však naše mužstvo nemuselo hanbiť,“ zhodnotil tento prestížny duel piešťanský tréner Martin Nedorost. Góly MHK: Ďurina, Fedora a Borek po 5, Varačka 2, Majerník. Zostava Piešťan: Kapša, Hrdý, Drahovský, - Ďurina, Bolješik, Grúň, Fedora, Borek, Majerník, Varačka, Paulík, Krško, Bečka, Stano, Sedláček.

(na)