Typ postavy „obrátený trojuholník“ známy aj ako „typ V“

Typ postavy „obrátený trojuholník“ známy aj ako „typ V“

 

Každá žena môže byť krásna. Možno to znie ako ošúchané klišé, ale je to tak. Prvým predpokladom k peknému vzhľadu je poznanie svojich silných a slabých stránok. Nemusíte byť dokonalá, naučte sa mať rada samú seba takú, aká ste. Čo však s drobnými nedostatkami? Ľahká pomoc, tie sa dajú šikovnými trikmi zakryť. Nedostatky potlačíte aj tým, že upozorníte na kladné stránky vašej postavy. Ako na to? Neváhajte a zoznámte sa s ďalším typom postavy.
 
Ako zistím, že mám postavu „obráteného trojuholníka“?
 
Pre postavu „obráteného trojuholníka“ sú charakteristickým znakom široké a rovné ramená. Druhým predpokladom sú veľké plné prsia. Postava sa smerom dolu zužuje, avšak tretím poznávacím znakom je málo výrazný širší pás a úzke boky. Devízou sú pekné štíhle nohy. Táto postava spravidla disponuje vyformovanou zadnou časťou tela. V minulých častiach sme vás zoznámili s postavou tvaru hrušky a „typ V“ je jej pravým opakom.
 
Čomu by ste sa mali vyhnúť?
 
Drobným nedostatkom tohto typu postavy sú široké ramená a veľký hrudník. Vyhnite sa všetkým typom odevu, ktoré odhaľujú prsia a ramená. Nenoste obopnuté horné časti odevu s veľkými výstrihmi! Zabudnite na pletené roláky, okrúhle výstrihy a do koša odhoďte vypchávky.
 
Vo vašom šatníku by malo dominovať oblečenie, spĺňajúce niekoľko kritérií
 
Snažte sa držať pravidla, že oblečenie hornej časti tela by malo byť o jednu konfekčnú veľkosť väčšie. Snažte sa, aby prevažovali neutrálne farby. Odporúčame voliť decentné strihy, ktoré zahaľujú ramená. Vhodnou alternatívou sú výstrihy do tvaru písmena „V“. Pri nohaviciach platí, že môžu detailne obopínať krivky nôh. Vhodnou voľbou pre tento typ postavy sú úzke sukne. Aj v tomto prípade platí staré známe pravidlo, že svetlé farby a materiály si dovoľte v tých častiach tela, kde ste štíhla. To znamená, že sukne a nohavice pri tomto type postavy by mali byť volené v svetlých farbách.
Svojej postave môžete pomôcť nosením veľkých a nápadných tašiek. V zime a chladných mesiacoch stavte na prepracované čižmy, ktoré postave pridajú na súmernosti.
 
Typ postavy „obráteného trojuholníka“ je známy ako typ atletickej postavy, preto je potrebný vyvážený tréning
 
Väčšina mužov zrejme zastáva názor, že u žien je ideálnym typom postava tvaru presýpacích hodín. Pravdou však je, že nesporné pozitíva má i postava „obráteného trojuholníka“. V prvom rade disponuje výhodou, že tuk sa nezvykne ukladať v problémových partiách ako u iných typov postáv (bruško, zadok, boky).
Ak disponujete týmto typom postavy, v športe sa nemusíte obmedzovať. Vhodné sú všetky typy športových aktivít. Majte však na mysli, že častá návšteva posilňovne môže spôsobiť budovanie viditeľnej svalovej hmoty. Ak chcete tomuto efektu zabrániť, venujte dostatok času aj aeróbnym aktivitám a strečingu.
 
MIMI