Tréning dobrého psychopata

Tréning dobrého psychopata

Dutton, Kevin; McNab, Andy
Trénink hodného psychopata
Ako zvládať život, namiesto toho, aby život ovládal nás
Preklad Kopicová, Miroslava

365 Kč, 224 str., brož.
Vydalo vydavateľstvo PORTÁL

Chcete si vyskúšať, ako využiť svojho vnútorného psychopata, aby ste lepšie riadili vlastný život a získali z neho čo najviac? Mnoho z nás dosahuje úspechy, ale platí za to vysokú cenu. Akoby sme behali v škrečkovskom koliesku vonkajších záväzkov a povinností. Pod tlakom vieme zabrať. Ale čo keby sme túto zbraň, ktorú nám život kladie na plecia, vzali do rúk a obrátili vo svoj prospech? Nemusíme sa pritom stať niekym patologickým, ale proste iba využijeme stratégiu psychopatov tak, aby z toho malo prospech nielen naše okolie, ale predovšetkým i my sami.

Psychológ Dutton a elitný vojak McNab sa vo svojej príručke pojednávajúcej o tom, ako sa stať dobrým psychopatom, zaoberajú rozmanitými oblasťami života (práca, odpočinok, zdravie, vzťahy, čas, životné role) a ponúkajú konkrétne, praktické a prehľadné kroky na ceste k spokojenejšiemu životu.

Kevin Dutton je experimentálny psychológ a spisovateľ. Výskumný pracovník katedry experimentálnej psychológie na Oxfordskej univerzite je autorom úspešných kníh Moudrost psychopatů (2019) a Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu (s Andym McNabem, 2021).

Andy McNab je bývalý britský elitný vojak, dnes konzultant a spisovateľ. Preslávil sa ako veliteľ hliadky vysadenej počas prvej vojny v Perskom zálive hlboko v nepriateľskom území. Svoje drastické skúsenosti popísal v knihe Konečná stanice Bagdád (2004). V Portále vyšla aj jeho kniha pre deti Dostaňte mě odsud (s Philem Earlem, 2021).