Trendy účesy, s ktorými zažiarite (nielen) na Valentína

Trendy účesy, s ktorými zažiarite (nielen) na Valentína

Sviatok zamilovaných je o chvíľu tu! A väčšina z nás tajne dúfa, že si pre nás naša drahá polovička chystá romantické prekvapenie. Či už je to večera, pohár vína alebo napríklad kino, buďte pripravená. Takže poďme na to, aký styling najviac pristane práve vám?

1.    Mokrý look, značka elegancie a sex-appealu

V mokrom čiže wet looku môžete vyzerať sakramentsky sexy a slávnostne, keď však viete ako na to! Hranica od toho vyzerať ako zmoknutá sliepka je pomerne tenká, takže dávajte pozor. Vlasy si v prvom kroku umyte a následne pomocou bavlneného trička vytlačte prebytočnú vodu. Potom ich rozčešte hrebeňom so širokými zubami. Teraz prichádza ten najdôležitejší krok – zmiešajte vlasový krém s gélom a aplikujte do vlasov smerom dozadu. Začesané vlasy dozadu ešte pošpliechajte morskou soľou v spreji a následne vysušte fénom, nie však úplne dosucha. Pomocou týchto troch pomocníkov (krém, gél a soľ) budú vlasy pôsobiť mokrým, nie mastným dojmom.

Vedeli ste, že... sa wet look objavil už v 18. storočí? A to vďaka francúzskej kráľovnej Márii Antoinette. Tá si nechávala namáčať svoje šaty a tým inšpirovala zvyšok dám na dvore.

2.    Vlny na všetky spôsoby 

Vlny vyzerajú vždy skvele a slávnostne, či už zvolíte tie voľnejšie alebo drobnejšie. Dajú sa jednoducho natočiť na nespočetné množstvo spôsobov a pomocou najrôznejších techník. Tá úplne najjednoduchšia a najrýchlejšia je pomocou kulmy. Tú si dopredu nahrejte zhruba na 180 stupňov a nezabudnite vlasy pred samotným kulmovaním nastriekať produktom na ochranu pred teplom. Termoochranné spreje vám navyše pomôžu udržať požadovaný tvar vĺn čo najdlhšie. Vlasy si rozdeľte na minimálne dve časti, ak ich máte husté pokojne aj na tri, aby ste žiadnu časť nevynechali. Začnite s vlasmi v spodnej časti a natáčajte ich od končekov smerom k hlave. Až budete mať hotové všetky pramienky, dôkladne aplikujte fixačný lak.

Do vlasov si ihneď po natočení ešte nesiahajte. Aby udržali tvar čo najdlhšie, musíte ich nechať vychladnúť a až potom upravovať a prečesávať. Pokiaľ radi experimentujete, určite oceníte multifunkčné kulmy, ktoré majú vymeniteľné nástavce s rôznou šírkou a tvarom, teda vám dovolia kúzliť hneď na niekoľko spôsobov!

Vedeli ste, že...prvá elektrická kulma vznikla neďaleko Eiffelovej veže. Išlo o revolučný prístroj od značky BaByliss, za ktorou stojí kaderník René Lelièvre. Kulma sa stala okamžitým hitom, a tak sa zrodila nová značka BaByliss, ktorej kulmy, žehličky, fény a iné produkty nájdeme na trhu dodnes vo viac ako 60 krajinách sveta.

3.    Romantické doplnky do vlasov

Sviatok zamilovaných ako by nebol bez srdiečok a zamilovaných dekorácií! Tie však nemusia byť iba súčasťou interiéru, ale aj vašich vlasov! Ozdoby, nech už akékoľvek, perfektne zvýraznia práve navlnené vlasy, pretože sa jedná o hravejší look! Stačí keď si zopnete dva pramienky dozadu pinetkou a dekoráciu pripevníte. Uvidíte, že celkový vzhľad bude pôsobiť slávnostnejšie.

Vedeli ste, že...symbol srdca vznikol z figového listu, ktorý sa nachádzal na starodávnych minojských freskách. V gréckej a rímskej dobe pripomínalo listy brečtanu, ktorým sa vyznávala láska. Najväčší rozmach tohto symbolu bol v dobe rytierskej v 13. storočí, kedy sa hojne používalo na oblečení aj erboch.

4.    Tento rok frčí „Balletcore“

Už ste počuli o trende zvanom balletcore? Pokiaľ nie, tak ste ho ale určite videli v uliciach! Ide totiž o štýl inšpirovaný svetom baletu, ktorý je plný priliehavých body, nadýchaných sukní, skinny nohavíc s pukmi, ale hlavne je o perfektne uhladenom drdole! Keď si dáte záležať, bude balletcore drdol vyzerať neodolateľne šik a sexy.

Najlepšie sa vám bude robiť s jeden deň neumytou hlavou, pretože základom je vlasy čo najviac uhladiť. Malý tip – do vlasov môžete naniesť bezoplachový kondicionér a trochu si ich navlhčiť, pôjdu lepšie skrotiť. Ďalšou možnosťou je napríklad penové tužidlo alebo vlasový olejček. Dokonale uhladený efekt potom docielite pomocou hrebeňa či kefy so štetinami. Rovná viditeľná cestička je základ. Či ju urobíte uprostred alebo na strane, záleží iba na vás. Vlasy začnite uhladzovať a zagumičkujte ich na temene alebo nízko na tyle. Vezmite hrebeň a vlasy opäť češte smerom ku gumičke. Gumičku následne zložte, prečešte hrče vzniknuté nad gumičkou a postup opakujte, kým nebudete úplne spokojné. Na Valentína sa nemusíte báť ozdobiť drdol veľkou látkovou gumičkou, šatkou alebo mašľou.

Vedeli ste, že... trend balletcore sa zrodil, keď módna značka Miu Miu predstavila saténové baletné piškóty v kombinácii s hrubými ponožkami. Spočiatku ľahko nepochopený módny štýl však následne predstavili aj ďalšie značky, ako napríklad Hermès, a nový trend bol na svete!

Nech už zvolíte na tento špeciálny deň akýkoľvek look, nezabudnite, že najdôležitejšie je si ho poriadne užiť!

Tip: Automatická kulma BaByliss 2664PRE - dokonalé vlny za pár minút
Vytvorte si nespútané vlny za pár minút a to takmer bez námahy! Unikátna automatická kulma BaByliss 2664PRE disponuje technológiou automatického vlnenia, vďaka ktorej si prameň vlasov vtiahne a navlní. Pre prirodzený vzhľad naviac sama mení smer vĺn. Pre úpravu vlasov si môžete vybrať z dvoch nastavení teplôt – keramický povrch sa postará o rovnomerné šírenie tepla a šetrný prístup k vlasom. Objemná 29mm vlniaca komora sa zahreje za 100 sekúnd pričom dosahuje maximálnu teplotu až 205°C. V prípade že máte jemnejšie vlasy, mali by ste sa pohybovať v nižšej teplotnej škále, husté a ťažšie vlasy naopak vyžadujú teplotu vyššiu.

Vaše prsty ochráni pred spálením studená špička, vďaka ktorej bude manipulácia s kulmou jednoduchšia. S pomocou poistky automatického vypnutia nemusíte mať obavy, že kulma zostane bez dozoru nevypnutá. Sama sa po určitej dobe automaticky vypne. Pohodlný je aj 1,8 metrov dlhý kábel, takže sa nemusíte tlačiť blízko zásuvky. Každá žena naviac ocení jedinečný ružový vzhľad, ktorý sa bude vynímať v každej kúpeľni!

Automatická kulma BaByliss 2664PRE s trojročnou zárukou je k dostaniu na www.bodylovers.sk/