Tipy pre zrelé dámy, ako docieliť mladistvejšiu pokožku

Tipy pre zrelé dámy, ako docieliť mladistvejšiu pokožku

 Je pravda, že dôležité je to, na koľko rokov sa človek cíti. Ak vám však nie je ľahostajné ani to, ako vyzeráte, stavte na tieto tipy.

1. Na noc doprajte pokožke krém s obsahom retinoidov

O retinoidoch ste dozaista počuli. Ide o deriváty vitamínu A, ktoré majú hneď niekoľko pozitívnych účinkov na pleť. Sú skvelými stimulačnými prostriedkami pre vznik kolagénu, bojujú proti vráskam a tiež eliminujú vznik vyrážok.

2. Pleť chráňte krémom či mejkapom s ochranným faktorom

Na vzniku vrások sa do značnej miery podieľajú aj škodlivé slnečné lúče a toxíny z vonkajšieho prostredia. Preto nepodceňujte výber krému, resp. mejkapu s ochranným faktorom (vhodný je aspoň SPF 30). Nebojte sa siahnuť ani po mejkapoch s obsahom vitamínov, minerálov či stopových prvkov, ktoré pokožku ochraňujú pred vysúšaním. Vo vyššom veku by v takomto kréme nemal chýbať ani vitamín E a tiež C.

3. Pri čistení používajte konjacovú špongiu

Vo vyššom veku si vaša pleť zaslúži viac ako len obyčajnú hubku na čistenie pleti. Doprajte jej špongiu, ktorá sa získava z rastlinnej vlákniny. Okrem toho, že neobsahuje žiadne pridané látky, teda je čisto prírodná, je aj zásobárňou viacerých vitamínov a minerálov.

4. Nezabúdajte, že zdravé tuky potrebujete nielen v jedálnom lístku

Vo vašom jedálničku by mal byť zastúpený dostatok zdravých tukov. Nájdete ich napríklad v tučných rybách, orechoch, semenách a panenských za studena lisovaných olejoch. Lenže pleť vo vyššom veku potrebuje tuky aj zvonku. Preto do svojho kozmetického kufríka zaraďte krémy s obsahom mastných kyselín, bambucké maslo, kokosový olej a podobne.

5. Vo vašom jedálnom lístku by nemala chýbať meď

Meď je dôležitá pre spomalenie starnutia pokožky z toho dôvodu, že podporuje tvorbu kolagénu. Kolagén je teda kľúčový pre udržanie pevnej a sviežej pleti bez vrások. Medi nemožno uprieť ani antibakteriálne a protiplesňové účinky. Nájdete ju v strukovinách, špenáte, avokáde, celých zrnách, vnútornostiach či orechoch.

6. Opuchy pod očami zmiernite znížením soli a zvýšením tekutín

Aj vačky pod očami sa spájajú väčšinou so  stredným vekom. Samozrejme, nie vždy možno ich vznik ovplyvniť, ale za pokus to stojí. V prvom rade sa snažte obmedziť príjem soli v jedálnom lístku a zvýšiť príjem tekutín.

-w-