Tipy pre dokonalé pery

Tipy pre dokonalé pery

Pery sú podobne ako oči tým prvým, čo si muži na žene všimnú. Aj preto je nevyhnutné venovať im dostatočnú pozornosť. Vďaka pravidelnej a dôslednej starostlivosti budú pery jemné, odolné voči poveternostným vplyvom a, samozrejme, príťažlivé pre opačné pohlavie.


Čo všetko si pery zaslúžia?

Venujte im pravidelný píling

Vaša pokožka si vyžaduje píling 1 až 2 razy týždenne, podobné nároky majú aj vaše pery. Píling odstráni odumreté kožné bunky a pery prekrví. Výbornou voľbou je kokosový olej alebo med zmiešaný s trstinovým cukrom, poprípade vhodný píling z drogérie.


Nezabúdajte na hydratáciu

Najdôležitejšia je hydratácia zvnútra, preto denne vypite dostatočné množstvo tekutín. Ak budete piť dostatočné množstvo vody, odzrkadlí sa to aj na vzhľade vašich pier. Samozrejme, netreba podceňovať ani vonkajšiu hydratáciu. Môžete využiť hydratačné balzamy alebo lesky na pery, poprípade použiť zvonku potraviny, ktoré hydratujú. Vhodné sú panenské oleje, ako napríklad kokosový alebo mandľový olej, poprípade včelí med.


Na noc doprajte perám extra dávku výživy

Väčšina regeneračných procesov prebieha počas noci. Platí to aj pre pery. Na noc na ne naneste väčšie množstvo hydratačného balzamu alebo krému.


Dbajte na výber kvalitného rúžu

Aké vlastnosti by mal mať kvalitný rúž? V prvom rade by mal byť hypoalergénny, neobsahovať chemické látky, ľahko sa nanášať a nerozmazávať sa. Ak neholdujete rúžom, môžete siahnuť po špeciálnych balzamoch, ktoré zvýrazňujú prirodzenú farbu pier. Dobrou voľbou je aj lesk na pery.


Vyhnite sa hryzeniu perí

Prečo nie je dobré hrýzť si pery a zvlhčovať ich slinami? Zuby spôsobujú na perách jemnučké odreniny a sliny zasa odstraňujú tenkú vrstvu tuku, ktorú pery produkujú. Tá ich má chrániť pred dehydratáciou. Ak ste si doteraz mysleli, že sliny pery zvlhčia, je to presne naopak.


Snažte sa pery chrániť

Platí to pre letné i zimné mesiace. Vyberajte si balzamy, ktoré pery ochránia aj pred škodlivými slnečnými lúčmi. Takéto balzamy zoženiete v kvalitných drogériách alebo lekárňach.


Nefajčite

O negatívnych účinkoch fajčenia na náš organizmus niet pochýb. Avšak fajčenie má vplyv aj na starnutie pokožky a ovplyvňuje stav pier – tesne nad nimi vytvára vrásky, ktoré robia tvár oveľa staršou.


-w-