Tipy na zimné wellness procedúry, ktoré skrášlia a zahrejú

Tipy na zimné wellness procedúry, ktoré skrášlia a zahrejú

Ak zima nie je vaším obľúbeným ročným obdobím, zmeňte uhol pohľadu a spríjemnite si ju wellness procedúrami. Máme pre vás tipy, ktoré skrášlia i zahrejú.

Mnohí z nás nemajú radi zimu, pretože sneh väčšinou napadne iba vo vyšších nadmorských výškach. V mestách je pochmúrne, hmlisto, prší a fúka. Avšak to neznamená, že by sme mali toto ročné obdobie pretrpieť.

Zima nám prináša priestor na to, aby sme sa viac venovali sami sebe, ponorili sa do svojho vnútra a spojili príjemné s užitočným. Jednou z možností sú wellness procedúry.

Ktoré sú stvorené na pochmúrne zimné obdobie?

  • Saunovanie

Pobyt v saune je prospešný pre telo i dušu. Avšak iba v prípade, že dodržíte zásady saunovania a doprajete si po ňom ľadový kúpeľ či kaďu. Potom sa môžete tešiť na benefity, ako napríklad posilnenie imunity a kardiovaskulárneho systému, úľavu od bolesti pohybového aparátu, bolesti hlavy, chronického stresu a vnútorného napätia.

Ak vám nevyhovujú vysoké teploty fínskej sauny, skúste rímsku saunu alebo infrasaunu.

  • Aromaterapeutická masáž

Masáž je prostriedkom na úľavu od bolesti a problémov s pohybovým aparátom, najmä s chrbticou. Avšak v spojení s aromaterapiou môže byť ešte prospešnejšia v závislosti od toho, aké esenciálne oleje masár využije. Harmanček, levanduľa či pelargónia upokojujú, rozmarín energizuje, šalvia a ruža povznášajú.

 
Zdroj foto: freepik.com

  • Bankovanie

Bankovanie sa využíva na zmiernenie bolesti pohybového aparátu, kĺbov i hlavy. Avšak okrem toho výborne prekrvuje a napomáha prirodzenej detoxikácii. Prospieva aj nervovému systému a zlepšuje elasticitu tkanív. Avšak podľa tradičnej čínskej medicíny môže bankovanie pomôcť aj pri niektorých zdravotných problémoch, ako napríklad tráviace ťažkosti.
 

  • Maderoterapia

Maderoterapia je holistická masážna technika drevenými valčekmi s rôznymi výstupkami, ktorá sa robí na tele alebo tvári. Okrem toho, že je príjemnou relaxačnou technikou, spája sa s elimináciou celulitídy, zoštíhlením problematických partií, zlepšením kvality pokožky a zrýchlením metabolizmu.

  • Pivný kúpeľ

Pivný kúpeľ počas zimy príjemne zahreje a pozdvihne ducha. Samozrejme, spája sa aj s praktickými benefitmi. Máte problémy s pokožkou? Pivný kúpeľ je stvorený na jej regeneráciu a priaznivo vplýva na kožné póry. Okrem toho pokožku hydratuje, vyživuje a zjemňuje. Dokonca sa odporúča aj pri niektorých kožných ochoreniach. Pripisujú sa mu aj detoxikačné účinky.

  • Tepidárium

Ak ste ešte nikdy nevyskúšali pobyt v tepidáriu, je najvyšší čas to zmeniť. Tepidárium zahreje, uvoľňuje a podporuje pocity relaxácie. Teplota v tepidáriu je okolo 36 až 40 stupňov  Celzia a vlhkosť vzduchu okolo 40 percent, pričom teplo vydávajú stoličky či ležadlá. Atmosféru dotvára príjemná hudba. Obľúbené sú aj soľné tepidáriá s pozitívnymi účinkami na dýchací aparát, pokožku i imunitu.

Medzi benefity návštevy tepidária patrí posilnenie imunity a navyše je vhodné aj pre tých, ktorí nemôžu zo zdravotných dôvodov navštevovať saunu.

Mirka