Správny výber saka

Správny výber saka

Sako. Niektorí chlapi si pri tomto slove predstavia navonok nudné, ničím nezaujímavé oblečenie. Keď ale máte aspoň malý zmysel pre módu, viete z tohto nezaujímavého kúsku vytvoriť perfektné štýlové oblečenie. V kurze sú momentálne saká športovejšieho štýlu na dva gombíky. Farbám sa medze nekladú. Či už klasická čierna, hnedá, modrá. Momentálne sa veľkému záujmu tešia aj saká sýto tyrkysovej farby, alebo s rôznym farebným lemovaním. Aspoň jedno sako by nemalo chýbať v skrini u žiadneho chlapa. Dá sa využiť na klasické rodinné, spoločenské udalosti, stužkové ale taktiež ho môžete nosiť aj na kultúrne príležitosti a v neposlednom prípade aj do zamestnania.

Aký typ saka si vybrať?

Pod sako sa najlepšie hodí len jednoduché jednofarebné tričko, alebo košeľa.

Prvoradé je zvoliť správnu látku, z ktorej bude sako vyrobené.

Je niekoľko typov.

Polyester – výhodou je, že takéto sako je lacné. To je ale jediná výhoda. V polyesterovom saku, ktoré je nevzdušné, sa chlap potí a materiál zostáva vlhký.

Bavlna- Skvelý výber či už podľa výzoru alebo podľa kvality. Priedušná látka, ktorá sa dobre a pohodlne nosí.

Kombinácia látok- Vlna, bavlna, hodváb, lycra, elastán. Sako je vhodné aj na každodenné používanie v práci.

Správna veľkosť

Mnoho chlapov nemá jednoznačnú veľkosť. Pozornosť sústreďte najmä na ramená, hrudník a prsia. Všetky miery si treba dôkladne premerať a porovnať s rozmermi saka o ktorý máte záujem. Dĺžka rukávov by mala byť po zápästný kĺb. Pri kúpe je dôležitý aj zaujímavý strih a dokonalé spracovanie.
Dbajte na detaily! Pri nich si totiž musíte uvedomiť, aké máte proporcie a ktoré časti tela chcete zvýrazniť, alebo naopak, zakryť. Samozrejme, že nič nepokazíte ani kvalitnými doplnkami, na ktoré by sa nemalo v žiadnom prípade zabúdať.
Toto boli tie najhlavnejšie informácie a rady, ako sa dopracovať k správnemu výberu saka v ktorom budete vyzerať výborne a štýlovo. Veríme, že boli pre Vás užitočné.