Spartak Myjava: Naplniť štadión je naša vízia a priorita

Spartak Myjava: Naplniť štadión je naša vízia a priorita

MYJAVA, 9. 7. 2014 – Dnes dopoludnia sa na myjavskom štadióne uskutočnila tlačová beseda Spartaka Myjava pred začiatkom Fortuna ligy 2014/2015. O letnej príprave, cieľoch v novom súťažnom ročníku, nálade v kabíne a práve prebiehajúcej tretej etape rekonštrukcie myjavského štadióna na nej rozprávali športový riaditeľ klubu Jaroslav Krč-Šebera, manažér A-mužstva Pavol Holeščák, hlavný tréner Peter Gergely a nový kapitán kopaničiarov, brankár Peter Solnička.

     Počas letnej prípravy Myjavčania okrem tréningového procesu na domácej umelej tráve a na štadióne v mestskej časti Turá Lúka absolvovali aj sústredenie v Ústí nad Orlicí (ČR) a odohrali šesť prípravných zápasov. Štyri z nich vyhrali a dva prehrali.

 

Dátum a miesto:

Zápas:

Výsledok:

21. 6. 2014, Myjava – Turá Lúka

Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce

2 : 0

24. 6. 2014, Ústí nad Orlicí

FC Kostelec nad Orlicí – Spartak Myjava

0 : 7

28. 6. 2014, Žirovnice

1. SC Znojmo – Spartak Myjava

1 : 4

28. 6. 2014, Žirovnice

FC Vysočina Jihlava - Spartak Myjava

2 : 0

1. 7. 2014, Šamorín

FC ŠTK 1914 Šamorín – Spartak Myjava

0 : 5

4. 7. 2014, Brno

FC Zbrojovka Brno – Spartak Myjava

1 : 0

 

     Peter Gergely hodnotí: „Letná príprava bola krátka. Prvý a druhý týždeň na sústredení boli zoznamovacími. Jediným vážnejším problémom bolo, že sme mali zranených hráčov, ktorí na začiatku prípravy trénovali individuálne. Postupne sa aj oni zapájali do tréningového procesu a prípravných zápasov. S podmienkami na prípravu môžem vyjadriť maximálnu spokojnosť. Až samotná súťaž ukáže ako sme sa na ligu pripravili. Niečo iné je príprava a niečo iné ostré zápasy. No som presvedčený, že sme pripravení dobre.“

     Do prípravy Spartak Myjava vstúpil s 32 hráčmi, z ktorých sa napokon vyprofiloval 28-členný káder, ktorý sa bude snažiť v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži baviť divákov na tribúnach. Do tímu pribudlo jedenásť hráčov, odišlo šesť.

 

PRÍCHODY:

 

Lukáš Urminský, Ivan Múdry, Denis Švec, Richard Čiernik – všetci MFK Dubnica, Peter Jánošík a Marek Kuzma – obaja Slovan Bratislava, Roman Sirota – Kostolište, Radoslav Ciprys – Spartak Trnava, Peter Sládek – návrat z hosťovania, Peter a Pavol Sivákovci – príchod z dorastu

 

ODCHODY:

 

Erik Jurica, Ondrej Neoveský, Matej Kováč, Ľubo Urgela, Matej Siva, Lukáš Bruško

 

     Atmosféru v kabíne komentuje gólman Peter Solnička: Čo sa týka prípravy, prípravných zápasov, sústredenia, splnilo to to, čo to splniť malo. Spoznali sme sa a dali dokopy aj s novými hráčmi, ktorí k nám prišli. Myslím, že partia je dobrá, ak nie ešte lepšia, než dobrá. Sú tu šikovní chlapci, ktorí majú veľký potenciál. Treba to len udržiavať, trénovať. Všetko ukážu zápasy v lige. Čo sa týka kabíny je všetko v poriadku a budeme ťahať za jeden povraz. Čo máme na tričkách – Sme jeden tím – to platí a platiť to bude. Verím, že ligu odštartujeme dobre.“ A ako domáca brankárska jednotka hodnotí svoju novú pozíciu kapitána tímu? „Čo sa týka kapitánskej pásky, už som ju mal na niektorých zápasoch, nie je to nič nové. Bol som zvolený ako nový kapitán a budem sa snažiť viesť mužstvo čo najlepšie. Motivovať ich, povzbudzovať, hnať dopredu. Budem sa snažiť ich usmerňovať a viesť aj mimo ihriska. Samozrejme, je nás tam viac starších hráčov. Myslím si, že týmto spôsobom budeme tých mladých nejakým spôsobom aj na tréningoch trošku hecovať, aj mimo štadióna, tak aby robili len dobré meno myjavskému futbalu,“ hovorí Soldo.

     Čo sa týka cieľov klubu, tie nie sú tento raz stanovené spôsobom, že Myjava musí skončiť do určitého miesta v tabuľke, ale pôjde v prvom rade o dobrú hru a plné tribúny. „Nechcem aby to vyznelo ako klišé, ale tu na Myjave je to naozaj tak. Snahou je hrať pekný útočný futbal, aby zabavil diváka. Aby myjavský divák a divák z blízkeho okolia, ktorý chodí na zápasy, bol potešený hrou. Naplnený štadión, to bude naša vízia a priorita,“ rozpráva manažér „áčka“ Pavol Holeščák. A hlavný tréner ho dopĺňa: „Pokiaľ bude dobrá hra, plný štadión, to znamená, že budú aj dobré výsledky a dobré umiestnenie. Futbal je v tomto spravodlivý, to sa nedá oklamať. Ak sa aj nejaké zápasy nevydaria, tak pokiaľ budete hrať dobre, raz sa vám to vráti a prídu aj výsledky.“

     Kopaničiari odohrajú v jesennej časti ligy 19 zápasov. Prvý už v sobotu 12. júla 2014 na ihrisku susednej Senice. Prvé dva domáce duely 26. júla s Banskou Bystricou a 9. augusta so Zlatými Moravcami odohrá Spartak kvôli budovaniu vyhrievanej hracej plochy na štadióne v Brezovej pod Bradlom. Pred skutočne domácimi tribúnami sa predstaví – ak všetko pôjde podľa plánu – v 7. kole, 23. augusta proti Slovanu Bratislava. „Momentálne sme vo fáze, kedy nová tráva začína rásť. Budú nasledovať dokončovacie práce, dorobí sa logistika okolo štadióna, plochy, ktoré sú tesne späté s touto novou trávou. Bude to doplnené umelou trávou, chodníkmi a ďalšími úpravami okolo štadióna. Vytvárajú sa takisto nové tréningové plochy na bývalých oblúkoch tohto štadióna. Sklz máme asi 2 – 3 dni kvôli počasiu, inak ideme v časovom harmonograme. Tráva by mala byť pripravená na hru začiatkom augusta, 100%-ne na prvý majstrovský zápas, ktorý by sa tu mal hrať 23. augusta so Slovanom Bratislava, kedy sa vynovený štadión oficiálne otvorí. V tejto fáze máme pripravené aj projekty, kde by sa mala v budúcnosti rozšíriť hlavná A-tribúna, zastrešiť sektor hostí, aby dostal primeranú kultúru, ktorú si hosťujúci fanúšikovia zaslúžia. Zvýši sa kapacita tribúny zhruba o 380 miest, pribudnú priestory, ktoré sú nevyhnutné, aby tento štadión po schválení delegátmi UEFA, ako štadión 2. kategórie, mohol slúžiť aj predkolám zápasov UEFA,“ komentuje tretiu etapu rekonštrukcie myjavského štadióna športový riaditeľ klubu Jaroslav Krč-Šebera.

 

Zloženie A-mužstva Spartaka Myjava vo Fortuna lige 2014/2015:

 

BRANKÁRI

 

1          Peter Solnička „K“

28        Tomáš Belic

30        Lukáš Urminský (prestup z MFK Dubnica)

 

OBRANCOVIA

 

3          Peter Jánošík (Slovan Bratislava, v riešení)

5          Ivan Múdry (prestup z MFK Dubnica)

6          Peter Kumančík

8          Lukáš Beňo

10        Martin Černáček

15        Roman Častulín

17        Radoslav Ciprys (prestup zo Spartaka Trnava)

25        Denis Švec (prestup z MFK Dubnica)

29        Richard Čiernik (prestup z MFK Dubnica)

 

STREDOPOLIARI

 

2          Marek Jastráb

4          Pavol Sivák (príchod z dorastu)

13        Peter Sivák (príchod z dorastu)

14        Peter Šulek

18        Denis Duga (prestup zo Slavie Praha)

19        Frederik Bílovský

20        Tomáš Marček

21        Tomáš Bruško

23        Erik Daniel (prestup z FC Liberec)

 

ÚTOČNÍCI

 

7          Pavol Kosík

9          Štefan Pekár

11        Filip Oršula

12        Roland Šmahajčík

16        Marek Kuzma (Slovan Bratislava, v riešení)

26        Peter Sládek (návrat z hosťovania v KV Oostende)

27        Roman Sirota (Kostolište, v riešení)

 

SPOLU: 28-členný káder

 

 

REALIZAČNÝ TÍM:

 

Pavol Holeščák st., manažér A-mužstva

Peter Gergely, hlavný tréner

Radúz Dorňák, asistent trénera

Peter Vavák, asistent trénera

Michal Horný, kondičný tréner

Dušan Kramlík, člen realizačného tímu

Ľuboš Zverec, vedúci mužstva

Ľubomír Horeš, masér

MUDr. Milan Mokoš, lekár

 

Rozpočet Spartaka Myjava na sezónu 2014/2015:

 

750 000,- €

 

Vstupné na zápasy Spartaka Myjava v sezóne 2014/2015

 

1. PREDPREDAJ

 

(Zvyčajne týždeň pred konaním zápasu v sieti ticketportal a na predajnom mieste v CK Malko Polo na Námestí M. R. Štefánika v Myjave):

 

-       celý: 5,- €

-       zľavnený: 3,- €

-       vstupenka len do detského sektora: 1,50 € (neplatí ako vstupenka na zápas)

 

2. PREDAJ V DEŇ ZÁPASU V POKLADNI ŠTADIÓNA NA HODŽOVEJ ULICI

 

(Zvyčajne 3 hodiny pred začiatkom zápasu):

 

-       celý: 6,- €

-       zľavnený: 4,- €

 

Na zľavnený lístok majú nárok deti a mládež do 15 rokov, dôchodcovia nad 65 rokov a členovia TJ Spartak Myjava po predložení členského preukazu.

 

Celosezónne vstupné karty na domáce zápasy Spartaka Myjava:

1.    permanentka pre akcionárov Spartaka Myjava a. s.: 40,- €

2.    permanentka pre člena TJ Spartak Myjava: 35,- €

3.    štandardná permanentka: 70,- €

4.    rodinná permanentka: 140,- € (2 dospelí + neobmedzený počet vlastných detí do 18 rokov vrátane voľného vstupu do detského sektora počas celej sezóny)

Dôchodcovia nad 65 rokov majú 50% zľavu z ceny permanentky.

Rekonštrukcia futbalového štadióna v Myjave – stav k 9. 7. 2014:

 

Realizácia III. etapy – vyhrievanie trávnika, nová hracia plocha (11. máj – 20. august 2014)

Náklady na III. etapu rekonštrukcie: 500 000,- €

Financovanie: Z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR

 

Predtým realizované práce:

 

Revitalizácia trávnika, umelé zavlažovanie, rekonštrukcia pôvodnej tribúny A – výmena strechy, montáž novej audiotechniky, prestavba striedačiek, výstavba dvoch nových tribún B a C, príprava sietí pre umelé osvetlenie a kamerový systém, príprava konštrukcie s krycou plachtou a časomierou, výstavba prístupových komunikácií k tribúnam, úprava sektora hostí, vstupný systém – turnikety, reklamné panely na tribúnach, informačný systém v areáli, pamätné tabule akcionárov klubu, estetické úpravy okolia štadióna, montáž umelého osvetlenia, estetické úpravy areálu štadióna.

 

 

 

 

 

 V Myjave 9. 7. 2014

 

 

 

 

                                                                                                    Mgr. Marek Hrin

                                                                                  mediálny manažér klubu Spartak Myjava