Slovenský syr NIVA ORIGINÁL sa sťahuje

Slovenský syr NIVA ORIGINÁL sa sťahuje

Štrnásteho januára sa nadobro zavrela výrobná prevádzka Levických mliekární, a.s. v Hlohovci, ktorá vyrábala slovenský modro-plesňový syr NIVA originál. Neznamená to však, že sa Slovensko dočkalo ďalšej straty. Výroba sa presúva do areálu firmy v Leviciach.

Hlohovec, Levice – Problémy, ktoré sa už dlhšie prejavovali ako závažné, nakoniec vyústili až k tomu, že spoločnosť Levické mliekárne, a.s. bola nútená dlhoročnú prevádzku v Hlohovci ukončiť.

„K uvedenému kroku, ktorý je súčasťou nášho optimalizačného programu, sme pristúpili po dôkladnej analýze. Nedostatočná kapacita zrecích pivníc, neoptimálne dispozičné riešenie výrobných priestorov, ako aj lokalizácia závodu priamo v centre mesta Hlohovec boli hlavnými argumentmi pre realizáciu tohto projektu,“ pomenoval hlavné dôvody Ing. František Podhányi, generálny riaditeľ Levických mliekární.

Do Levíc putovalo celé vybavenie z Hlohovca. Cieľom tohto obsiahleho projektu je tak okrem odstránenia spomenutých problémov aj zvýšenie výrobnej kapacity. „Vzhľadom na to, že sa naše kapacity zvýšili, je pre Levické mliekárne dôležité, aby umiestnili na trh väčšie množstvo exkluzívneho syru NIVA originál, ktorý by mal ešte vyššiu kvalitu ako doteraz,“ vyjadril sa k plánovanému zvýšeniu produkcie Podhányi.

Súčasťou projektu bol aj postupný presun tridsiatich pracovných miest z Hlohovca do Levíc, ktoré boli zaplnené levickými zamestnancami. „Osobne vnímam a chápem citové rozpoloženie pracovníkov v Hlohovci, ako aj komplikácie, ktoré im toto rozhodnutie prinesie v ich súkromnom živote v najbližšom období. Rád by som touto cestou vyslovil želanie, aby si v čo najkratšom čase našli prácu, ktorá ich bude napĺňať ďalšie dlhé roky,“ povedal Podhányi.

Napriek tomu je nutnosť tohto kroku očividná. Výrobňa Levických mliekární v Leviciach je známa svojimi skúsenosťami, osobným prístupom a z toho vyplývajúcimi kvalitnými výrobkami.

Originálna slovenská NIVA tak prichádza do Levíc, kde mala už pred príchodom vybudované kvalitné zázemie.

O spoločnosti: Levické mliekárne n.p. so sídlom v Leviciach vznikli v januári 1953 a pod tento podnik patrili závody: Levice, Bátovce, Tekovské Lužany, Štúrovo, Komárno a Nové Zámky.
V roku 1992 (27.4.1992) sa podnik stáva formou privatizácie akciovou spoločnosťou s názvom LEVICKÉ MLIEKÁRNE a.s. a v tejto právnej forme zotrváva až doposiaľ.
Spoločnosť zamestnáva v priemere 165 ľudí a radí sa medzi najvýraznejšie podnikateľské subjekty regiónu Levice. Denne sa spracuje 105 tisíc litrov mlieka, od stálych a regionálnych dodávateľov.
Produktové portfólio predstavujú syry eidamského typu, syry s ušľachtilou modrou plesňou, tavené syry, detské dezerty, čerstvé a sušené mlieko.
Vychádzajúc v ústrety zvyšujúcim sa požiadavkám konzumentov na kvalitu výrobkov, ako aj so zreteľom na zefektívnenie výrobných, obchodných a dodávateľských činností. LEVICKÉ MLIEKÁRNE a.s., v roku 1998 začali budovať systém riadenia kvality ISO 9002. Certifikát systému riadenia kvality získala spoločnosť 01.06.1999, a to od renomovanej spoločnosti „Lloyd’s Register Quality Assurance Ltd., Londýn“ ktorý bol potvrdený v júli 2005 recertifikačným auditom.