Sklamanie týždňa

Aký to paradox. Keď sa pripravovali tieto riadky, ešte sme netušili, že sklamanie minulého futbalového týždňa už nebude realitou.

 

Kto videl dva zápasy v uplynulom týždni, Tottenham - Manchester City 3:0 a Steaua Bukurešť - Twente Enschede 1:1 musel byť riadne znechutený. Aj keď každý bol "z iného súdka", záverečný rezultát z oboch je vyjadrený v nadpise článku.

 

Najväčším sklamaním (dnes t.j. 21.12.2009 už jeho príčina neplatí) v zápaseTottenham - ManCity boli pre fanúšika nielen hráči Citizens, ale hlavne ich tréner Mark Hughes. Jeho hviezdy sa po ihrisku pohybovali sprepytujem ako "smädné ťavy". Okrem Robinha, však napriek zle sa vyvíjajúceho zápasu, nikoho nestriedal. Pre tohto trénera by zrejme mohli hráčov na lavičke aj zrušiť - viď to isté, predchádzajúce zápasy. Pritom Adebayor evidentne aj pre laika (!) zápas odchodil, nebojoval, nejavil záujem o hru. Tevez, akoby dal - to isté. Tieto hviezdy zápas odignorovali, bolo evidentné, že hrajú len pre peniaze. Tréner pritom neurobil absolútne nič, nechal ich hrať. Nepíšeme to preto, že by musel nastúpiť Weiss ml., aj keď sa do zápasu jednoznačne pýtal. Hughes je buď alibista, schovávajúci sa za veľké mená oboch hráčov (nedovolím si ich vystriedať, veď ak prehrám, oni budú na vine...), alebo je len teamova figúrka (nemôžem si ich dovoliť vystriedať, stáli veľa peňazí...). Jedno aj druhé je resp. - už bolo - zlé. Zrejme to isté si myslel, ako sám vojak v poli, osamotene sediaci majiteľ klubu Manchester City, arabský šejk, ktorý vrazil obrovské peniaze do klubu. Z tohto zápasu ho zrejme tak rozboleli oči, že nech mi to tréner Hughes odpustí - neschopného trénera už v sobotu 19.12.2009 nahradil bývalým úspešným koučom Interu Miláno Robertom Mancinim. Veríme, že pod jeho vedením dostanú odchovanci Citizens vrátane Weissa ml. oveľa viac príležitostí dokázať svoje futbalové kvality a vzťah k materskému klubu. Náš hráč práve v sobotu 19.12.2009 za prítomnosti svojho otca Vlada Weissa st. podpísal s klubom nový kontrakt až do roku 2012.

 

Zápas európskej ligy Steua Bukurešť : Twente bol futbalový odvar. Hráči oboch mužstiev, vrátane nášho Stocha, kôli ktorému sa náš fanúšik na zápas tešil, zápas odchodili. Zvlášť keď sa Twente dozvedelo, že ich konkurent v boji o druhé postupové miesto zo skupiny - Sheriff Tiraspol prehráva vo Fenerbachce. Takéto zápasy radšej nevidieť, fanúšik bol zo strany hráčov žiaľ, až na poslednom mieste.

 

Juraj Drahoš