SFK Nová Ves nad Váhom - PFK Piešťany 2:2 (0:1)

SFK Nová Ves nad Váhom - PFK Piešťany 2:2 (0:1)

17. kolo - 18.03.2012: SFK Nová Ves nad Váhom - PFK Piešťany 2:2 (0:1)

Góly: 68. Hodulík (vlastný), 69. Gardian - 39. Zelenický, 90.+ Rožník.

Žlté karty: 68. Sládek, 90.+ Gardian - 57. Koprda, 66. Mehdi-Karim.

Červené karty: 71. Mehdi-Karim (2 ŽK)

Zostava SFM: Grznár - Gardian, Balocký, Drahno, Gablech - Kiš (60. Mišík), Hujík, Horeš, Oríšek - Sládek (83. Pleva), Maňák (74. Mazák).

Zostava PFK: Hodulík – Riečičiar, Sailer, Chebeň (79. Rožník), Valla – Koprda, Galba – Ondrejkovič, Mehdi-Karim, Zelenický – Urgela.

Komentár:

V krásnom slnečnom počasí, sa stretli 15 km vzdialené mužstvá v považskom derby. Úvod zápasu patril domácim hráčom, ale z tlaku si vynútili len dve nepresné hlavičky Maňaka. Po 15 minútach začal postupne preberať iniciatívu na svoje kopačky favorit z Piešťan, hlavne Mehdi-Karim bol aktívny. Najskôr jeho nepríjemný roh boxoval Grznár, potom umnú prihrávku za obranu poslal volejom Zelenický len do bočnej siete. Ďalší jeho vtipný lob za obranu nedokázal do siete dopraviť Koprda a prihrávku na Ondrejkoviča hasil v poslednej chvíli Grznár. Na druhej strane sa do šance rútil Sládek, no Hodulík bol rýchlejší a loptu kryl. Hostia sa nakoniec z gólu tešili v 39. min. Lopta sa dostala k Zelenickému a ten svoj prienik do šestnástky zakončil umiestnenou strelou k tyči domácej brány - 0:1. Domáci chceli vyrovnať, no akcia Gardiana s Kišom skončila v Hodulíkových rukaviciach. Piešťanci mohli tesne pred prestávkou pridať aj druhý gól. Center Zelenického odvrátila obrana s námahou na roh, po ktorom rozvlnil sieť Sailer, no len z bočnej strany. Druhý polčas začali podobne ako prvý lepšie domáci, k čomu prispel aj silný vietor. Vyťažili však len zopár štandartiek a zblokovaných striel. Keď už sa zdalo ze hru začínajú diktovať hostia, prišiel v 68. min. chybný verdikt hlavnej arbiterky Štrpkovej, ktorá darovala domácim rohový kop, ktorý hostí úplne rozhodil. Zahral ho striedajúci Mišík a jeho center si nešťastne do svojej brány vrazil Hodulík - 1:1. Neprešla ani minúta a aktívny Mišík obišiel pri čiare Vallu, jeho center zrazil Hodulík len na kopačku Gardiana, ktorý ju poslal do odkrytej brány - 2:1. O ďalšiu minútu putoval predčasne, po druhej žltej karte, pod sprchy Mehdi-Karim a katastrofálnu päťminútovku hostí zakončil po chybe Koprdu centrom do žrde Oríšek. Desať minút pred koncom predsa prišiel očakávaný tlak oslabených hostí. Najskôr sa v dobrej pozícii nepresadil hlavou Sailer, po priamom kope Koprdu. K ďalšiemu priamemu kopu sa postavil striedajúci Rožník, ktorého pokus z 28 m s námahou vytlačil na roh Grznár. Keď už sa zdalo, že domáci ozbíjajú lídra o všetky body, prišiel faul Gardiana na Koprdu. K priamemu kopu zo 17 m sa postavil opäť Rožník a v 3. nastavenej minúte krásnou strelou ponad múr nedal Grznárovi najmenšiu šancu - 2:2. Hostia boli síce futbalovejší, ale domáci sa im vyrovnali bojovnosťou a tak sa zrodila zaslúžená remíza. Pred peknou návštevou rozhodovala Štrpková. Po remíze Považskej Bystrice v Gabčíkove 0:0 ostávajú Piešťany na prvej priečke minimálne do stredajšej dohrávky 16. kola.

 

(jv)

\"\"