Rozvíjajte naplno mozog svojho dieťaťa

Rozvíjajte naplno mozog svojho dieťaťa

Siegel, Daniel J.; Payne Bryson, Tina
Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte

Preklad Kadlecová, Eva

379 Kč, 208 str., brož.
Vydalo vydavateľstvo PORTÁL
    
Slávny neuropsychiater a odborníčka na výchovu predkladajú knihu o tom, ako môžu moderné poznatky o fungovaní mozgu pomôcť pri výchove detí. Autori vychádzajú z konceptu mozgovej integrácie – integrácie logickej a emočnej hemisféry, „prízemného“ a „poschodového“ mozgu, spomienok, rôznych časti seba samého, sebavnímania s vnímaním druhých ľudí. Každá kapitola sa najprv venuje vedeckým poznatkom v danej oblasti a potom príkladom a praktickým návrhom, čo s tým robiť vo výchove detí.

Na konci kapitoly sa nachádza časť písaná priamo pre deti a tiež časť, v ktorej môžu nadobudnuté poznatky vo svojom živote využiť aj dospelí vychovávatelia. Kniha končí prehľadom najdôležitejších myšlienok a tabuľkami popisujúcimi prehľadne detský vývoj. Uľahčenie výchovných postupov prinášajú ukážkové dialógy konkrétnych situácií v komiksových obrázkoch. Rozvíjajte naplno mozog svojho dieťaťa vašim deťom pomôže zvládať ich emócie, nadväzovať vzťahy s druhými a stať sa komplexnejšimi bytosťami. Kniha bola preložená do 12 jazykov.

Daniel J. Siegel je slávny americký neuropsychiater so zameraním na deti i dospelých, autor rady bestsellerov, ako Vnitřní nazírání, Klidná výchova k disciplíně, Rozbouřený mozek, Všímavý terapeut, Rozvíjejte u dětí odvahu, zvedavosť a odolnosť.

Tina Payne Bryson je zakladateľka klinického centra Center for Connection a odborníčka na rodičovstvo.