Rooney nechce opustiť Old Trafford

Rooney nechce opustiť Old Trafford

 

Útočník Manchestru United Wayne Rooney chce zahájiť debaty ohľadom svoje zmluvy určujúcej jeho pôsobisko po nastávajúcom lete. 27-ročný hráč bol totiž vydesený po tom, ako bývalý poradca francúzskeho PSG naznačil, že proces jeho prestupu do bohatého PSG sa už začal.
Rokovania s čoskoro korunovaným majstrom Barclays Premier League Manchestrom United budú pravdepodobne zdĺhavé. Rooney si bude bez pohýb želať ostať na rovnakom plate—na ktorom sa s vedením dohodol ešte v októbri 2010—klub ale hráčovi na počiatku ponúkne nižší základný plat s možnosťou odmien za predvedené výkony.
A predsa, s oboma stranami ochotnými rokovať ohľadom Rooneyho nového kontraktu to vypadá tak, že Rooneyho pôsobisko by sa zmenilo iba v prípade, že by sa tieto strany nedohodli na vzájomnom kompromise.
Wayne Rooney mal túto sezónu svoje svetlé a menej svetlé momenty, avšak v súčasnosti je v dobrej forme a s víťazným ťažením svojho tímu je oveľa spokojnejší ako v počiatočných fázach sezóny. Manchester United si neprial záležitosť komentovať. Isté je ale to, že vedenie klubu neprikladá žiadnu váhu poradcovmu vyjadreniu o zahájenom prestupe.
Rooney chce i napriek priazni francúzskeho klubu zabojovať o výsledky Ligy majstrov zo svojho súčasného klubu. Bohatému PSG vlastnému Katarskými majiteľmi tak neostáva nič iné, iba v snahe o získanie útočníka zotrvať a počkať na koniec sezóny, kedy padne o Rooneyho budúcnosti  definitívne rozhodnutie.
Autor: Juraj Mička
Zdroj: dailymail.co.uk