Rady do kuchyne

Rady do kuchyne

* Zeleninová polievka niekedy chutí mdlo. Ak do nej pridáte najemno postrúhaný čerstvý zázvor, urobí v polievke zázraky.

* Ak vám vadí rybí zápach, pridajte k rybe pred pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a rybe dodá jemnú chuť.

* Krehké cesto nebude také kalorické, ak časť predpísaného množstva masla alebo margarínu nahradíte jogurtom.

* Kysnuté cesto môžeme dať vykysnúť do mikrovlnky na 3 - 4 minúty pri 100 W. Rýchlejšie to už ozaj nejde.

* Kypriaci prášok môžete nahradiť jednou lyžicou brandy.

* Torty zdobené šľahačkou sa pri preprave nepoškodia, ak ich napoly zmrazíte.

* Mak bude mať intenzívnejšiu chuť, ak ho pred mletím trochu opražíte na panvici bez tuku.

* Do debničky so zemiakmi vložte zopár jabĺk. Zabránite tak ich klíčeniu.

* Praženica bude chutnejšia, ak do nej pridáte 1 PL strúhaného syra.

* Praženica bude ľahšia, ak vajíčka rozriedite lyžicou vody.